• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovor u RS, pa mostarski sastanak!

Predstavnici opozicije RS upozorili da Parlament RS mora donijeti platformu o promjenama Ustava BiH prije novih dogovora sa SDA i HDZ-om.

 Dogovor u RS, pa mostarski sastanak! Izvor: MONDO

Na sastanku predstavnika opozicionih partija održanom u Banjaluci zaključeno je da Narodna Skupština RS treba da izglasa platformu o eventualnim promjenama Ustava BiH i dogovoru iz Pruda prije mostarskog sastanka sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDA Sulejmana Tihića i HDZ BiH Dragana Čovića.

"Potrebno je obavijestiti najširu javnost i političke partije o opasnostima i potencijalnom razvoju događaja u vezi s banjalučkim sporazumom lidera u kome se pominju četiri ekonomske jedinice'', rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić, koji je bio organizator sastanka.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Milanko Mihajlica rekao je da su se svi učesnici saglasili da jedan čovjek, ma ko to bio, ne može sam voditi pregovore u ime RS, dodajući da se ti dogovori moraju voditi u institucijama Srpske.

Učesnici skupa u Banjaluci konstatovali su da je Dejtonski sporazum najbolje rješenje za RS, FBiH i BiH i poručili da u svim budućim pregovorima RS mora ostati jedinstvena i sa svojim institucijama.

Sastanku su, osim lidera SDS-a i SRS-a, prisustvovali i predsjednik Narodne demokratske stranke Krsto Jandrić, predsjednik DEPOS-a Neđo Đurić, predsjednik Penzionerske stranke RS Ilija Stevanović, predstavnik SRS RS Đorđe Umićević i predstavnik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Dimitrije Radulović.

Iako su bili pozvani, sastanku nisu prisustvovali predstavnici PDP-a, DNS-a, SRS ''Dr Vojislav Šešelj'', Boračke organizacije RS i Saveza logoraša RS.

Sastanak u Mostaru trebalo bi da bude održan 23. februara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE