• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar rada RS podnio ostavku

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Boško Tomić podnio je ostavku na ovu funkciju.

 Ministar rada RS podnio ostavku Izvor: MONDO

Tomić je ostavku potvrdio na konferenciji za novinare u Banjaluci koju je održao zajedno sa predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom.

Predsjednik Vlade rekao je da prihvata Tomićevu ostavku.

"Prihvatam Tomićevu ostavku, jer mi je saopštio da je to učinio iz zdravstvenih i porodičnih razloga", rekao je Dodik.

Tomić, koji je jedini ministar u Vladi iz PDP, napustio je funkciju nakon što se raspala koalicija ove stranke sa SNSD-om. 

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je nekorektno što PDP napušta koaliciju, pa bi trebalo da njihovi članovi napuste i funkcije.

"Znam da u Sarajevu neki misle da se raspadom koalicije SNSD - PDP nešto dešava u RS, ali ne dešava se ništa, jer SNSD i dalje ima 48 poslanika i možemo da donosimo sve odluke. Vlada nastavlja da funkcioniše i provodi svoj program", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će nakon konsultacija u zakonskom roku imenovati novog ministra.

Tomić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom sa premijerom Dodikom i ministrima u Vladi RS, ističući da će se i dalje boriti za RS, kao što je to radio i do sada.

"Moj nasljednik imaće dobru osnovu za dalji rad", rekao je Tomić i dodao da je Ministarstvo, na čijem je čelu bio, riješilo mnoga značajna pitanja.

Boračka organizacija Republike Srpske  sa žaljenjem je primila vijest da je ostavku na funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS podnio Boško Tomić i zahvalila mu na dosadašnjoj saradnji u okviru koje su ostvareni veoma značajni rezultati na poboljšanju statusa boračke populacije.

BORS je u saopštenju izrazio nada da će Vlada RS u najkraćem roku pronaći adekvatnu ličnost za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, sa sličnim moralnim i radnim kvalitetima kao dosadašnji ministar Tomić.

PDP je u nedelju uputio zvaničan zahtjev predsjedniku Vlade RS Miloradu Dodiku i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću da razriješe dužnosti funkcionere ove stranke.

"Poslali smo zvaničan zahtjev premijeru Dodiku za razrješenje ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Boška Tomića, kao i predsjedavajućem Špiriću da razriješi zamjenika ministara (odbrane BiH) Igora Crnatka i zamjenika ministra )saobraćaja i komunikacija BiH) Veselina Poljaševića", rekao je Srni potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Poslije raskida koalicije sa SNSD-om, "padale" su ostavke i u PDP- u .

Direktor Fonda PIO RS Zoran Mastilo podnio je u subotu neopozivu ostavku na sve funkcije u organima i članstvo u Partiji demokratskog progresa (PDP). Ostavku je podnio, kako je rekao,  zbog neslaganja sa odlukom Izvršnog odbora o raskidanju koalicije sa SNSD-om.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE