• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkićeva mijenja Ivanića?

Dušanka Majkić mogla bi da zamijeni Mladena Ivanića na mjestu predsjedavajućeg Doma naroda, imaće podršku bošnjačkog, odnosno hrvatskog kluba delegata

 Majkićeva mijenja Ivanića? Izvor: MONDO

Kandidat, kojeg predloži Klub srpskih delegata za funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH imaće podršku bošnjačkog, odnosno hrvatskog kluba delegata.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić rekao je Srni da će Klub bošnjačkih delegata glasati kao i Klub srpskih delegata u Domu naroda prilikom izbora predsjedavajućeg ovog doma umjesto Mladena Ivanića, koji je podnio ostavku.

"Onaj kojeg predloži SNSD i ko ima tu većinu biće izabran, što je logičan slijed. Mi ćemo glasati onako kako glasa Klub srpskih delegata u Domu naroda, što je uobičajeno pravilo kada je u pitanju nacionalni interes", rekao je Tihić.

On je istakao da bi bilo nezgodno da sada Klub bošnjačkih delegata protežira nekog ko nema podršku Kluba srpskih delegata.

"To je moguće teoretski ali politički ne bi bilo uredu da mi biramo nekog iz reda srpskog naroda ko nema podršku u svom klubu", kaže Tihić.

Predsjedavajući Kluba hrvatskih delegata u Domu naroda Branko Zrno izjavio je Srni da je prijedlog o zamjeni Mladena Ivanića na mjestu predsjedavajućeg Doma naroda isključivo stvar srpskog naroda.

"Mi ćemo podržati onog kojeg predlože kolege Srbi iz Kluba srpskih delegata", rekao je Zrno, napomenuvši da nije upoznat sa činjenicom da je Dušanka Majkić kandidat Kluba srpskih delegata.

Dušanka Majkić kandidat je Kluba srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da zamijeni Mladena Ivanića na mjestu predsjedavajućeg Doma naroda, nakon što je lider PDP-a podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju.

"Juče sam dobila saglasnost SNSD-a, čiji sam član, da preuzmem ovo mjesto", izjavila je Majkićeva danas za Srnu.

Ona je najavila da će na narednoj sjednici Doma naroda Klub srpskih delegata iznijeti ovaj prijedlog, nakon čega delegati treba da glasaju o Ivanićevoj ostavci i prijedlogu da ga ona zamijeni u Kolegijumu Doma naroda.

Sekretar Doma naroda Marin Vukoja potvrdio je da je danas stigla Ivanićeva neopoziva ostavka i objasnio da je Poslovnikom regulisano da Klub srpskog naroda treba da predloži novog člana Kolegijuma.

Ivanić nakon ostavke na mjesto predsjedavajućeg Doma naroda i člana Kolegijuma zadržava mjesto delegata u Domu naroda.

Kolegijum Doma naroda čine tri člana, predstavnici srpskog, hrvatskog i bošnjačkog kluba delegata, koji se na mjestu predsjedavajućeg rotiraju svakih osam mjeseci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE