• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Funkcioneri PDP-a spremni za ostavke

Partija demokratskog progresa (PDP) ne isključuje mogućnost da jedan broj odbornika pređe u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

 Funkcioneri PDP-a spremni za ostavke Izvor: MONDO

Partija demokratskog progresa (PDP) ne očekuje da će biti još funkcionera koji će napustiti ovu stranku zarad ostanka na funkciji, mada ne isključuje mogućnost da jedan broj odbornika pređe u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Priča sa direktorom Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja RS Zoranom Mastilom, za PDP je završena budući da je sam izabrao da izađe iz partije, misleći da će mu to biti dovoljno da ostane na funkciji", rekao je potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić za "Nezavisne novine".

Komentarišući to što je Mastilo podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ali ne i na funkciju direktora PIO RS, Nagradić je rekao da je Mastilo olakšao posao partiji - "izašao je iz nje i PDP se više njime neće baviti".

On je ocijenio da se, teorijski, može desiti da neki odbornik "preleti" u SNSD, ali da je to zanemarljiva činjenica kada se ima na umu podatak da PDP ima 146 odbornika i da to ne bi ništa promijenilo na političkoj sceni RS.

Prema Nagradićevim riječima, ako (premijer RS) Milorad Dodik i (predsjedavajući Savjeta ministara BiH) Nikola Špirić ne razriješe kadrove PDP-a koji su na funkciju došli po političkoj liniji, to će učiniti PDP.

"Ako naši kadrovi odbiju to razrješenje, ostaje nam samo da obznanimo da oni više nisu kadrovi PDP-a'', rekao je Nagradić.

On je naglasio da PDP nema problema sa ljudima na rukovodećim funkcijama i da će oni sami procijeniti šta im je u ovom trenutku najbolje.

"Očekujemo da će najveći broj ljudi slijediti politiku partije, a to je da za nas nema više mjesta u skupštinskoj većini nakon raskida koalicije sa SNSD-om", rekao je Nagradić.

On je naglasio da je većina kadrova PDP-a spremna da napusti funkciju još od sjednice Izvršnog odbora SNSD-a 31. januara i poruke SNSD-a "da oni mogu vršiti vlast na svim nivoima samostalno i da je za njih priča o koaliciji sa PDP-om završena".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE