• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Restoran Vlade RS bez fiskalne kase!

U restoranu u zgradi Vlade RS, čiji je zakupac laktaški biznismen Slavko Roguljić, još nije izdat nijedan fiskalni račun!

 Restoran Vlade RS bez fiskalne kase! Izvor: MONDO

"Prije skoro tri meseca istekao je rok za fiskalizaciju prve grupe poreskih obveznika u Srpskoj, u koju spada i ovaj ugostiteljski objekat, ali izgleda da to za Roguljića ne važi! Prosto je nevjerovatno da najviši funkcioneri Vlade RS i čelnici Poreske uprave već mjesecima pričaju o nužnosti fiskalizacije i da inspektori nemilice kažnjavaju 'nepokorne', a da u centru zgrade u kojoj je i kreiran Zakon o fiskalnim kasama RS vlada ovakvo bezvlašće", kaže za Press RS radnik Vlade RS koji je insistirao na anonimnosti.

Do Roguljića, međutim, novinari Pressa RS juče nisu uspjeli da dođu jer im je njegova sekretarica saopštila da je to "u domenu naučne fantastike", a uputila ih je njegovu ćerku Mirelu Kovačević, šefa marketinga u Roguljićevoj kompaniji, koja je potvrdila da u njihovom restoranu u zgradi Vlade nema fiskalne kase.

"Ne, nemamo fiskalnu kasu u restoranu Vlade RS jer naš restoran nije objekat otvorenog tipa", rekla je Kovačevićeva.

Na pitanje da li je upoznata da je svaki ugostiteljski objekat u RS od 15. novembra prošle godine morao da uđe u proces fiskalizacije, Kovačevićeva je rekla da je njen otac to već uradio.

"Pa, naravno da izdajemo fiskalne račune, samo na način koji smo ugovorili s ministarstvima. Oni, naime, plaćaju ili bonovima ili novcem, zavisno od dogovora s nama", istakla je Kovačevićeva.

S druge strane, u Ministarstvu finansija RS uopšte nisu upoznati sa tim da Roguljićev restoran u Vladi RS još nije počeo da koristi fiskalnu kasu.

"Svaki objekat koji je registrovan za promet robe i usluga mora poslovati preko ove kase, pa i restorani u zgradi Vlade RS. Proverićemo sve i postupiti u skladu sa zakonom", kaže pomoćnik ministar finansija Jovo Radukić.

Međutim, u Poreskoj upravi RS kažu da je Roguljić tek u decembru prošle godine podnio zahtjev za inicijalnu fiskalizaciju (ZIF) kod servisera "Kompjuting" iz Banjaluke. Međutim, kako je rečeno listu, zbog kašnjenja u isporuci restoran još nije dobio fiskalnu kasu.

Poslanik SRS RS u Skupštini RS Novo Grujić kaže da restoran u zgradi Vlade nije usamljen slučaj kada je riječ o nepoštovanju Zakona o fiskalnim kasama.

"Ni u restoranu Narodne skupštine RS još ne možete da dobijete fiskalni račun jer nemaju pomenuti tip kase. To znači da vlast u RS protežira izvjesne biznismene jer ih ne tjera da se ponašaju u skladu sa zakonom, što je za svaku osudu", kaže Grujić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE