• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas Srpske: Prijava protiv Milovana Bjelice

U izvještaju, koji je podnesen prije sedam dana, Bjelica je sumnjičen za počinjeno za oštećenja ili povlašćivanje povjerilaca

 Glas Srpske: Prijava protiv Milovana Bjelice   Izvor: MONDO

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Milovana Bjelice (51), Dragana Gluhovića (47) i Draga Mačara (57), svi nastanjeni na Sokocu.

U izvještaju, koji je podnesen prije sedam dana, prvoprijavljeni je sumnjičen za počinjeno za oštećenja ili povlašćivanje povjerilaca, a drugoprijavljeni i trećeprijavljeni za nesavjesan rad u službi, potvrđeno je "Glasu Srpske" u istočnosarajevskoj policiji.

Iz CJB Istočno Sarajevo kažu da su prijave podnesene poslije opsežnih istražnih radnji u vezi sa slučajem PP "Rojal" sa Sokoca, u kojem je, usljed počinjenih krivičnih djela za koja se sumnjiče ova trojka, Akcionarskom društvu "Inženjering" iz Zvornika nanesena imovinska šteta u iznosu od 136.352 KM.

"Milovan Bjelica zvani Cicko u svojstvu osnivača i vlasnika privatnog preduzeća Rojal 27. decembra 2002. godine donio je odluku o prestanku rada ovog preduzeća i podnio prijedlog za njegovu likvidaciju, dajući pismenu izjavu, ovjerenu kod Osnovnog suda u Srpskom Sarajevu, da će nakon redovne likvidacije svog preduzeća solidarno izmiriti povjerioce koji se jave nakon zaključene likvidacije", navedeno je u policijskoj prijavi.

Međutim, "samo dan prije pravosnažnosti rješenja o brisanju Rojala iz sudskog registra, svu imovinu je darovnim ugovorom prenio na svoju kćerku Biljanu Bjelica, izbjegavši tako da, u skladu sa stavom 2. rješenja, imovina pređe u vlasništvo osnivača i vlasnika preduzeća", piše "Glas Srpske".

U prijavi stoji da je Bjelica takvim radnjama "iskazao namjeru da izigra povjerioce i prevarom ih onemogući da namire svoja potraživanja, koja bi prijavili poslije likvidacije PP Rojal".

Policija Dragana Gluhovića sumnjiči da je kao stručni saradnik za katastarske poslove u sokolačkoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove "svjesnim kršenjem propisa očigledno nesavjesno postupio, jer je samo dan prije pravosnažnosti Rješenja o brisanju "Rojala" iz sudskog registra izradio prepis posjedovnog lista i svu imovinu preduzeća prenio na vlasnika i osnivača Milovana Bjelicu".

Drago Mačar, koji je u to vrijeme bio v. d. šefa Područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na Sokocu, svjesnim kršenjem propisa i propuštanjem dužnosti nadzora, takođe je očigledno nesavjesno postupio, potpisujući Prepis, koji je prethodno sačinio Dragan Gluhović - stoji u prijavi policije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE