• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uplaćena kaucija, Vuković uskoro na slobodi

Advokat Vjekoslava Vukovića Anto Nobilo potvrdio je da je uplaćena kaucija od 400.000 kuna i najavio njegov izlazak iz pritvora u Hrvatskoj.

 Uplaćena kaucija, Vuković uskoro na slobodi Izvor: MONDO

Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra bezbjednosti BiH koji je u Hrvatskoj optužen za nabavku eksploziva za planirani atentat trebao bi da bude pušten da se brani sa slobode nakon što potvrda o uplati bude predočena Vanraspravnom vijeću suda u Rijeci.

Nobilo je rekao da je potvrda od banke dostavljena Županijskom sudu u Rijeci.

On je naveo da su mu Vukovićeva porodica i prijatelji javili da je uplaćena kaucija, ali nije mogao da kaže gdje je to izvršeno.

Nobilo je istakao da trenutno ne može reći kada bi njegov klijent moga da izađe iz pritvora.

"Teško je reći kada će zasjedati vijeće i da li će prihvatiti potvrdu od banke ili će čekati da novac legne na račun suda. Mislim da će potvrda od banke da je novac uplaćen biti dovoljna, ali sve zavisi od odluke Vanraspravnog vijeća", naglasio je Vuković i dodao da očekuje da odluka bude donesena u toku dana.

Prema Nobilovim riječima, Vuković će sam odlučiti da li će se nakon puštanja na slobodu vratiti u BiH ili će ostati u Hrvatskoj.

"Sud će od njega samo tražiti da naznači adresu na kojoj će biti da bi mogao da primi svaki sudski poziv. Ja ne znam njegovu volju, ali pretpostavljam da će se vratiti u BiH, gdje, inače, živi", izjavio je Nobilo.

Državno tužilaštvo u Rijeci tereti Vukovića da je učestvovao u nabavci eksplozivne naprave kojom je, postavljanjem pod automobil mogućih žrtava, u oktobru prošle godine trebalo da bude počinjeno dvostruko ubistvo u organizaciji Ivana Filipovića i Roberta Dragina. To je riječka policija spriječila njihovim hapšenjem.

Vuković, koji je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za borbu protiv organiziranoga kriminala i terorizma u Ministarstvu sigurnosti BiH, uhapšen je 19. januara u Rijeci.

Optužen je da je umiješan u pokušaj atentata koji je prije tri mjeseca trebalo da se dogodi u centru Rijeke. Kao glavni organizatori toga ubistva uhapšeni su Riječani Ivan Filipović i Robert Dragin. Njima dvojici oružje je, prema optužnom prijedlogu, prodao upravo Vuković. Sudski procesi protiv Vukovića, Filipovića i Dragina nedavno su spojeni i vode se pred Županijskim sudom u Rijeci.

Nakon što ga sud pusti na slobodu Vuković će moći da se slobodno kreće bez bilo kakvih ograničenja, ali je obavezan je samo da se odazove na svaki poziv suda.

Ako se Vuković ne bude odazivao na poziv suda, odluka o pritvoru biće ponovno na snazi, a sud će odmah naplatiti i određenu kauciju.

Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović, nakon što je Vukoviću određen pritvor, suspendovao ga je sa svih funkcija.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE