• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan: Nesretno skretanje "trojke"

Lideri SDA, HDZ BiH i PDP-a vjerovatno žale zbog svoje ideje o četiri teritorijalne jedinice u BiH, smatra Rafi Gregorijan.

 Gregorijan: Nesretno skretanje "trojke" Izvor: MONDO


Viši zamjenik međunarodnog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan smatra da je uvođenje u razgovore trojice stranačkih lidera u Banjaluci ideje o četiri teritorijalne jedinice nesretno skretanje od onoga što su do tada radili.

"Pretpostavljam da sada sva trojica žale zbog toga. Ne samo što se ne mogu dogovoriti šta te četiri jedinice znače", naglasio je Gregorijan.

Prema njegovom mišljenju, ima mnogo više osnovnih ustavnih pitanja kojima se treba baviti prije nego što se dođe do toga, pretpostavljajući da je uopšte neophodno govoriti o tome.

Gregorijan je zabrinut radom Savjeta ministara i Parlamentarne skupštine BiH.

"Već smo rekli da je njihov rad nedovoljan. Osim što su potpisali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nisu postigli nikakav napredak, a stvari i nazaduju. Reforme izmiču, Parlamentarna skupština ih ne usvaja. Jasno je da im treba neki podsticaj da rade više, a naredna prilika za to je u oktobru 2010. godine", rekao je Gregorijan za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, dogovor o ustavnim amandmanima za Brčko distrikt predstavlja važan korak za BiH i otvara vrata ukidanju funkcije međunarodnog supervizora.

"On ima podršku SAD, Stejt departmenta, Ambasade SAD i svih vladajućih i opozicionih stranaka, izuzev jedne", naglasio je Gregorijan.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE