• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje su nestale milijarde donacija?

Sve institucije BiH dužne su da novoformiranoj Istražnoj komisiji dostave tražene podatke o trošenju međunarodnih donacija, izjavio Milorad Živković.

 Gdje su nestale milijarde donacija? Izvor: MONDO

Sve nadležne institucije BiH, Republike Srpske i Federacije BiH dužne su da novoformiranoj Istražnoj komisiji dostave tražene podatke o trošenju međunarodnih donacija, a u suprotnom će protiv njih biti pokrenut krivični postupak, izjavio je član Istražne komisije parlamenta BiH za utvrđivanje trošenja donacija u BiH Milorad Živković.

Živković je za "Glas Srpske" rekao da će prvi potez Istražne komisije, koja će zasijedati sljedeće sedmice, biti razmatranje materijala o iznosima i načinu trošenja tog novca, koje su pripremili prethodna komisija i nadležne institucije.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da su najsumnjivije donacije iz islamskih zemalja kojima su raspolagali ljudi iz FBiH, a radi se o ogromnim sumama koje su u FBiH "lično donosili pojedini sultani".

Predsjednik Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donacija Sefer Halilović rekao je da Komisija treba da utvrdi gdje je nestalo od pet do 8,6 milijardi KM, dodajući da će slučaj biti dostavljen Tužilaštvu BiH i Sipi kada bude utvrđeno ko je odgovoran.

On je naveo da je prethodna komisija prvo utvrdila da je riječ o više od 14 milijardi KM, da bi kasnije taj iznos bio sveden na 7,2 milijarde KM.

U Tužilaštvu BiH navode da nikada nisu dobili izvještaj prve komisije o trošenju donacija u BiH, dok Živković tvrdi da je "Tužilaštvo sigurno dobilo taj izvještaj".

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE