• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva iz PDP-a?

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva biće izabran 24. februara na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada

 Gradonačelnik Istočnog Sarajeva iz PDP-a? Izvor: MONDO

"Vrlo je vjerovatno da će gradonačelnik biti iz PDP-a",  izjavio jeaktuelni gradonačelnik Radomir Kezunovići dodao da je rano govoriti o imenima, jer ima više prijedloga, te da treba sačekati konstitutivnu sjednicu na kojoj će kandidat koji dobije 16 glasova postati gradonačelnik.

Kezunović je dodao da nije isključeno da ponovo bude izabran na ovu funkciju, podsjetivši da se ni prošli put nije kandidovao već da je bio predložen ispred opštine Istočna Ilidža, te da ne pokušava da se kandiduje.

"Ali, ukoliko ova sredina misli da mogu još nešto da napravim, ja ću to prihvatiti, ne zbog toga da bih bio gradonačelnik, već zbog obaveza koje imam prema nekim ljudima", rekao je Kezunović.

Kezunović je istakao da, ako ode sa sadašnje funkcije, ne odlazi nezadovoljan, jer će njegov naseljednik, kojem je poželio sve najbolje, zateći mnogo bolju situaciju nego on 2005. godine, te da će nastojati da mu u svakom pogledu pomogne da nastavi razvoj grada.

Aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva kaže da ne vidi nijedan problem da se Skupština ne održi u utorak 24. februara, istakavši da je konstitutivna sjednica trebalo da se održi i ranije.

"Vrijeme je da se i grad Istočno Sarajevo konstituiše nakon lokalnih izbora, održanih 5. oktobra prošle godine", smatra Kezunović.

Prema njegovim riječima, nema razloga da se u Istočnom Sarajevu, koji je stabilna sredina, obezbijedi kontinuitet funkcionisanja grada.

Kezunović je podsjetio da su PDP i SDS sklopili sporazum da čine skupštinsku većinu i da će Gradski odbor SDS-a sutra održati sjednici i utvrditi detalje u vezi sa tim.

On je objasnio da će se konstituisati većina u kojoj će biti SDS i PDP i još neki koji se pridruže, da će PDP predložiti gradonačelnika, da će ostalo biti predmet dogovora među strankama.

Skupština grada Istočno Sarajevo broji 31 odbornika, a čini je 11 odbornika SDS-a, devet SNSD-a, šest PDP-a, dva SRS "Dr Vojislav Šešelj", po jedan odbornik SRS RS, DNS-a i Pokreta za naš grad - Pale.

Za Skupštinu grada Istočno Sarajevo Pale imenuju osam odbornika, Sokolac i Istočna Ilidža po šest, Istočno Novo Sarajevo pet, Trnovo i Istočni Stari Grad po tri. (Srna)



Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE