• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spaić: RS pomaže odbranu Karadžića!

Spaić u Beogradu posjetio Centar za istraživanje zločina nad Srbima i razmijenio dokumentaciju o srpskim stradanjima.

 Spaić: RS pomaže odbranu Karadžića! Izvor: MONDO

Direktor Sekretarijata Vlade Republike Srpskesa odnose sa Haškim tribunalom Jovan Spaićje u Beogradu razmijenio dokumentaciju o srpskim stradanjima i o slučaju Radovana Karadžića.

Spaić je od direktora ovog centra Milivoja Ivaniševića, koji je i šef tima za odbranu Radovana Karadžića, dobio obimnu dokumentaciju o odgovornim za stradanje Srba u Sarajevu

Spaić je u izjavi Srni potvrdio da RS ostaje pri svom obećanju da će pomoći odbrani Radovana Karadžića, jer je to njena zakonska obaveza, kao i pomaganje haškom tužilaštvu.


"Danas je uglavnom tema bila prikupljanje dokumentacije za odbranu Karadžića. Prema našem Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom, mi smo obavezni da pružamo pomoć i haškom tužilaštvu i sudu i odbrani optuženih, pa tako i Karadžića", rekao je Spaić.

On nije mogao da otkrije o kojim dokumentima vezanim za slučaj "Karadžića" je riječ, ali je dodao da se u RS sa nesumnjivo velikom pažnjom prati proces Karadžiću.

Ivanišević je rekao da su na sastanku razmijenjene informacije o tome šta je potrebno Karadžiću od dokumenata, koja može dobiti od Banjaluke, a šta Banjaluka može dobiti od Centra od dokumenata koji nju interesuju.

On je naveo da se tim za odbranu Karadžića sreće sa problemima, jer nisu stvoreni materijalno-finansijski uslovi da bi odbrana bila efikasna.

"Potrebna su nam sredstva za rad. Pomoć je obećao i Haški tribunal, dok ni u RS ni u Srbiji još ništa nisu učinili na tom planu", rekao je Ivanišević, dodajući da u timu za odbranu Karadžića trenutno rade na dobrovoljnoj osnovi.
Na sastanku su razmijenjeni i podaci o srpskim žrtvama u Zenici i ocijenjeno da vlasti Federacije BiH prikrivaju te zločine, pa je teško doći do dokaza.

(Srna)


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE