• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić odlazi i iz PDP-a!

Boško Tomić podnio ostavku na funkcije i članstvo u Partiji demokratskog progresa zbog neslaganja sa posljednjim stavovima i odlukama.

 Tomić odlazi i iz PDP-a! Izvor: MONDO

"Za mene su neprihvatljivi stavovi PDP-a koji su usvojeni i pored mojih obrazloženja i iznošenja protuargumenata. Maksimalno sam se zalagao za partijsko jedinstvo, pa zbog toga ne bih želio da to bilo čim narušim", navodi se u ostavci koju je Tomić uputio predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću.

On je naveo da je svojom ostavkom na mjesto ministra u Vladi Republike Srpske pokazao da mu funkcija nije ispred opšteg interesa.

"Želio sam da ne budem prepreka, niti remetilački faktor u političkoj situaciji koju je prouzrokovala odluka partije kojoj sam pripadao", naveo je Tomić.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić nije želio da komentariše ostavku Boška Tomića na sve funkcije i članstvo u ovoj partiji, ističući da je taj potez individualna stvar.

"To je za mene lično još jedna potvrda da je ispravna odluka da PDP-a ode u opoziciju i stvori prostor za autonomno političko djelovanje", rekao je Ivanić.

Boško Tomić podnio je u ponedjeljak, 9. februara, ostavku na mjesto ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Poljašević i Crnadak ostaju na dužnosti?

Zamjenik ministra transporta i komunkacija BiH Veselin Poljašević i zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak potvrdili su Srni da će nastaviti obavljati svoje dužnosti u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH.

"Partija demokratskog progresa (PDP) poslala je zahtjev za razrješenje i vidjećemo šta će biti dalje. Po Zakonu o Savjetu ministara BiH ministri i zamjenici ministara u slučaju zamjene rade dok ne budu izabrani novi", rekao je Crnadak.

Poljašević je istakao da ostaje na dužnosti zamjenika ministra transporta i komunikacija BiH sve dok ga sa te funkcije ne razriješi parlament BiH.

PDP je 8. februara uputio zvaničan zahtjev predsjedniku Vlade RS Miloradu Dodiku i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću da razriješe dužnosti funkcionere ove stranke.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE