• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković uz kauciju na slobodi

Nakon 25 dana provedenih u pritvoru, iz riječkog zatvora je pušten Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra bezbjednosti BiH.

 Vuković uz kauciju na slobodi Izvor: MONDO

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Vjekoslav Vuković, koji je prije mjesec dana uhapšen u Rijeci zbog sumnji da je povezan s pokušajem likvidacije dvojice Riječana, danas je iz riječkog istražnog zatvora izašao na privremenu slobodu nakon položene kaucije od oko 50. 000 evra.

Nakon položene kaucije Vuković će, najvjerovatnije, čekati suđenje u Sarajevu.

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je juče ponuđeno jamstvo od 400 000 kuna (oko 50 000 evra) i ukinulo pritvor Vukoviću.

Vijeće je prihvatilo Vukovićevu garanciju nakon što su njegovi advokati podnijeli žalbu Vrhovnom sudu na rješenje o određivanju pritvora.

Odlučujući o toj žalbi Vrhovni je sud potvrdio odluku riječkog suda na rješenje o određivanju pritvora, uvažavajući obrazloženje u kojem stoji da postoji opasnost od bijega, ali je potom uvažio i argumente odbrane, te naredio da riječki sud ponovo razmotri predlog o ponuđenoj jamčevini.

Vuković je u drugom pokušaju povećao ponuđeni iznos novčane garancije sa 300 na 400 hiljada kuna, što je sud na kraju i prihvatio i donio odluku o prestanku pritvora.

Vuković je uhapšen 16. januara u Rijeci zbog sumnje da je prvookrivljenom Ivanu Filipoviću, poznaniku kod kojeg je imao prijavljeno boravište u Rijeci, i drugookrivljenom Robertu Draginu, pomogao u nabavci oružja i eksploziva koji je trebao biti upotrijebljen za atentat na dvojicu Riječana pripadnika obezbjeđenja.

Vuković i njegovi advokati tvrde da je on nevin i ukazuju na nezakonitosti u njegovom hapšenju.

Nekoliko dana od hapšenja protiv Vukovića je podignut prijedlog optužnice u kojem je zatraženo da on bude proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora.

U međuvremenu prihvaćen je prijedlog Tužilaštva da se postupak protiv Vukovića spoji s postupkom koji se na riječkom Županijskom sudu vodi protiv Filipovića i Dragina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE