• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajić gradonačelnik Brčkog

Skupština Brčko distrikta izabrala je u ponedjeljak Dragana Pajića, poslanika SNSD-a, za novog gradonačelnika Distrikta.

 Pajić gradonačelnik Brčkog Izvor: MONDO

Skupština distrikta Brčko izabrala je u srijedu za gradonačelnika Brčkog kandidata SNSD-a Dragana Pajića, a za predsjednika ovog parlamenta kandidata SDP-a Mirsada Đapu.

Pajić, koji je bio jedini kandidat za gradonačelnika, u prvom krugu glasanja dobio je 23 glasa, uz osam uzdržanih, što je, prema skupštinskom poslovniku, bilo dovoljno za izbor na tu funkciju.

Đapo je izabran za predsjednika brčanskog parlamenta u drugom krugu glasanja, pošto na prvom izjašnjavanju nije dobio neophodnu tropetinsku većinu. U prvom krugu glasanja za Đapu je od 29 prisutnih poslanika glasalo 16, šest ih je bilo protiv, a sedmoro uzdržanih.

Kandidat HSS-a Ivan Krndelj za predsjednika Skupštine dobio je u prvom krugu glasanja 12 glasova poslanika, dok ih se 17 uzdržalo od glasanja. On je izabran za potpredsjednika brčanskog parlamenta, što će mu biti drugi uzastopni mandat na toj funkciji.

Oni su izabrani u četvrtom nastavku konstitutivne sjednice.

Pajić je u svom ekspozeu, koji je izložio prije glasanja poslanika, istakao da će Vlada distrikta u narednom četvorogodišnjem mandatu obezbijediti uslove da javna uprava bude servis svih građana i prvenstveno oslobođena od političkih uticaja.

''U borbi protiv kriminala i korupcije oslanjaćemo se na nalaze revizorskih komisija i ostalih institucija koje se bave kontrolom trošenja budžetskih sredstava i upravljanjem javnom imovinom'', naglasio je Pajić.

On je kao neke od prioriteta Vlade distrikta istakao nastojanje da se dovrši izgradnja fabrike vode, gradska deponija čvrstog otpada, zaobilaznica oko grada i most na Savi.

Pajić je rekao da će Vladu činiti stručnjaci iz oblasti za koje budu kandidovani, odnosno ljudi koji posjeduju visoke profesionalne i moralne kvalitete.

Pajić je izjavio da očekuje da će nova vlada biti bolja od prethodne, odnosno da će više raditi u interesu građana ove lokalne zajednice.

''Posebno mi je drago što sam dobio povjerenje od političkih stranaka koje u Skupštini distrikta predstavljaju srpski narod'', istakao je novoizabrani gradonačelnik Brčkog, obećavši da će Vlada, na čijem će čelu on biti, raditi za dobrobit svih građana u distriktu.

Đapo i Krndelj zahvalili su poslanicima za izbor na funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine distrikta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE