• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje predstavništva Srpske u Briselu

Predstavništvo Republike Srpske u Briselu biće otvoreno danas u prisustvu predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i brojnih zvanica iz zemalja EU.

 Otvaranje predstavništva Srpske u Briselu Izvor: MONDO

Ceremoniji u Briselu prisustvovaće i predsjednik RS Rajko Kuzmanović i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić.

"Predstavništvu Srpske u Briselu potvrđeno je da će ceremoniji prisustvovati više od 100 predstavnika institucija EU, ambasada, misija, evropskih regionalnih predstavništava i poslovne zajednice iz više evropskih zemalja", izjavila je Srni Željka Cvijanović, savjetnik predsjednika Vlade RS za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Predstavništvo RS u Briselu počelo sa radom u oktobru prošle godine i da je do sada iniciralo više značajnih projekata međuregionalne saradnje i provelo nekoliko uspješnih kampanja na promociji i afirmaciji RS u Briselu.

Predstavništvo RS u Briselu nastojaće da ostvari saradnju sa drugim regijama, a kroz učešće u zajedničkim projektima u bilo kojoj od oblasti društvenog života.

Šef Predstavništva RS u Briselu Mario Đuragić ranije je potvrdio Srni da su već ostvareni kontakti sa privrednom i industrijskom komorom Belgija-Luksemburg.

Đuragić je rekao da je Predstavništvo RS imalo priliku da predstavi poslovno okruženje RS i strateške investicione sektore u vidu "newsletter-a" koji se elektronski distribuira na više od 4900 adresa, partnera privredne i industrijske komore Belgija -Luksemburg.

Prema njegovim riječima, na internet-stranici Predstavništva naći će se sve afirmativne informacije o RS, a koje zainteresovanim iz inostranstva nisu bile do sada lako dostupne.

Đuragić je podsjetio da u Briselu postoji oko 240 regionalnih evropskih predstavništava, a iz nekih evropskih država po 10 i više, te da sva rade na promociji i doprinosu ostvarivanja interesa svojih regija.

Predstavništvo u Briselu, osim RS, iz BiH ima još i Kanton Sarajevo.

Ceremonija otvaranja Predstavništva RS biće održana u hotelu "Sofitel", sa početkom u 18 časova. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE