• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić samovoljno u Americi?

Silajdžić je u Ameriku otšao u ime jedne trećine Predsjedništva, a ne cjelokupne institucije, kaže Nina Sajić

 Silajdžić samovoljno u Americi? Izvor: MONDO

Bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić počinje posjetu SAD tokom koje će održati predavanje na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelosu i učestvovati na Konferenciji o genocidu.

Iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH saopšteno je da Silajdžić tokom posjete, koja će trajati do 18. februara, ima i niz zakazanih susreta s američkim medijima.

Nina Sajić, savjetnik za spoljne poslove predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, u izjavi Srni rekla je da Silajdžić u posjetu SAD ne ide u ime Predsjedništva BiH, nego samo kao član ove institucije.

"Njegova posjeta SAD nije u koordinaciji sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, tako da on tamo boravi u ime jedne trećine Predsjedništva, a ne cjelukupne institucije", istakla je Sajićeva.

Sajićeva je napomenula da o Silajdžićevoj posjeti SAD u pisanoj formi nije upoznat kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, niti je Predsjedništvo uopšte o tome razgovaralo.

Ona je dodala da svaki član Predsjedništva BiH ima pravo da učestvuje u međunarodnim aktivnostima, te da ga u tome ne mogu sprečavati drugi članovi ove institucije.

Govoreći o nedavnoj Silajdžićevoj posjeti Libiji, Sajićeva je istakla da je kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o tim aktivnostima upoznat iz medija. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE