• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Derventa": Optuženi na slobodi

Trojica optuženih za vršenje prostitucije nad maloljetnicama pušteni su na slobodu jer nema osnova sumnje da su počinili krivično dijelo

 Slučaj "Derventa": Optuženi na slobodi Izvor: MONDO

Sud BiH ukinuo je pritvor Slaviši Vukoviću, Goranu Jevtiću i Milivoju Noviću, optuženima za krivično dijelo trgovine ljudima zbog vršenja prostitucije nad tri maloljetnice iz Dervente, saznaje Srna iz izvora bliskih Sudu BiH.

Dobro obaviješteni izvor iz Suda BiH koji je želio da ostane anoniman rekao je da je riječ o potpunom obrtu u slučaju "Derventa", navodeći da je optuženima ukinut pritvor zato što nema osnove sumnje da su počinili krivično dijelo za koje se terete.

Isti izvor navodi da će se optuženi, nakon što im je ukinut pritvor, braniti sa slobode pred Sudom BiH na suđenju koje je zatvoreno za javnost i koje će uskoro biti nastavljeno.

Ovaj izvor podsjeća da su Vuković i Jevtić bili u pritvoru Suda BiH od 19. decembra 2007. godine, a Nović od 29. marta 2008. godine.

Ostala trojica optuženih u slučaju "Derventa" Davor Cvijanović, Brane Nović i Čedo Markelić od ranije se brane sa slobode i nisu bili u pritvoru Suda BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE