• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković stigao u BiH, čeka suđenje

Suspendovani pomoćnik ministra bezbjednosti vratio se u BiH nakon što je izašao iz riječkog istražnog zatvora

 Vuković stigao u BiH, čeka suđenje Izvor: MONDO

Vjekoslav Vuković, koji je prije mjesec dana uhapšen u Rijeci zbog sumnji da je povezan s pokušajem likvidacije dvojice Riječana, vratio se u BiH nakon što je izašao iz riječkog istražnog zatvora, izjavio je Srni Vukovićev advokat Anto Nobilo.

Nobilo je rekao da je Vuković juče stigao u BiH, gdje će čekati suđenje, te da se obavezao da će se javljati na svaki poziv na suđenje.

"On je kod svoje kuće u BiH. Kada je izašao iz zatvora direktno je otišao kući, na adresi gdje je živio cijelo vrijeme boravi i sada. Obevezao se na sudu da će se na svaki poziv suda odazivati", naglasio je Nobilo.

On je rekao da je saznao iz medija da je Vuković suspendovan sa dužnosti pomoćnika ministra bezbjednosti BiH.

''Stvari u BiH ne znam tačno. Mi advokati iz Hrvatske nemamo pravo zastupanja u BiH. Ja mu tamo ne mogu ništa pomoći, pa nisam ni ulazio u tu problematiku. Čuo sam da je suspendovan, ali iz medija", naglasio je Nobilo.

Vuković je izašao juče iz riječkog istražnog zatvora na privremenu slobodu nakon položene kaucije od oko 50. 000 evra. Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je ponuđeno jamstvo od 400 000 kuna (oko 50 000 evra) i ukinulo pritvor Vukoviću.

Vuković je uhapšen 16. januara u Rijeci zbog sumnje da je prvookrivljenom Ivanu Filipoviću, poznaniku kod kojeg je imao prijavljeno boravište u Rijeci, i drugookrivljenom Robertu Draginu, pomogao u nabavci oružja i eksploziva koji je trebao biti upotrijebljen za atentat na dvojicu Riječana pripadnika obezbjeđenja.

Vuković i njegovi advokati tvrde da je on nevin i ukazuju na nezakonitosti u njegovom hapšenju.

Nekoliko dana od hapšenja protiv Vukovića je podignut prijedlog optužnice u kojem je zatraženo da on bude proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora. U međuvremenu prihvaćen je prijedlog Tužilaštva da se postupak protiv Vukovića spoji s postupkom koji se na riječkom Županijskom sudu vodi protiv Filipovića i Dragina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE