• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajić: Supervizija će uskoro biti završena

Novoimenovani gradonačelnik Brčko distrikta Dragan Pajić izjavio je da će supervizija Brčko distrikta uskoro biti završena.

 Pajić: Supervizija će uskoro biti završena Izvor: MONDO

"Ubijeđen sam da će OHR završiti svoju misiju u Brčko distriktu kada bude završeno pitanje konačnog statusa, mada ne sumnjam da nećemo biti pod lupom međunarodne javnosti. Ne vidim ništa loše u tome da se supervizija u narednih nekoliko mjeseci završi", rekao je Pajić.

On je naveo da supervizija za Brčko distrikt neće moći da bude završena bez usvajanja amandmana na Ustav.

"Iz tog razloga poslanici u Skupštini potpisali su izjavu kojom su se obavezali da će učiniti sve da riješe status i da Parlamentarna skupština BiH usvoji predloženo rješenje koje će usaglasiti entiteti, Vlada RS i OHR", rekao je Pajić za "Nezavisne novine".

On je naveo da su lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Dragan Čović došli do kompromisa u cilju rješenja statusa Brčko distrikta i da su sve stvari usaglašene.

"Ostalo je da Parlamentarna skupština BiH usvoji to rješenje. Sve te aktivnosti su rađene u koordinaciji sa Vladom RS", rekao je Pajić.

On je ocijenio da je dugogodišnji boravak OHR u Brčkom napravio "jednu kontraproduktivnu stvar", a to je da se čeka da OHR rješava stvari oko kojih se domaći zvaničnici ne mogu dogovoriti.

"Vrijeme je da preuzmemo odgovornost u svoje ruke i ne vidim problem koji ne može biti riješen ako mi to hoćemo", rekao je Pajić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE