• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Travnički imam osuđen zbog pedofilije

Imam Rešad Omerhodžić osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog bludničenja nad maloljetnicom iz sela Gluha Bukovica kod Travnika

 Travnički imam osuđen zbog pedofilije Izvor: MONDO

Imam iz sela Gluha Bukovica kod Travnika Rešad Omerhodžić osuđen je pred Opštinskim sudom u Travniku na godinu i po dana zatvora zbog seksualnog zlostavljanja desetogodišnje djevojčice N.T. na vjerskoj nastavi.

Optužnica protiv imama Omerhodžića iz Gluhe Bukovice za seksualno zlostavljanje djevojčice potvrđena je prije tri godine, iako se krivično djelo dogodilo prije pet godina.

Porodica maloljetne N. M., tužila je Omerhodžića kada je njihova ćerka odlučila da progovori o bludnim radnjama njenog učitelja.

Štampani mediji u BiH objavili su krajem prošle godine ispovijest N.T., kada se ispostavilo da ona nije jedina u selu koja, "zbog stvari koje im hodža radi", više ne ide u džamiju ni na mektebsku nastavu. Prema izjavi koju je N.T. dala policiji, Omerhodžić je djevojčice izvodio u zasebnu prostoriju na spratu džamije, gdje ih je tjerao "da ga drže za polni organ".

Duško Tomić, advokat oštećene djevojčice i generalni sekretar Dječije ambasade "Međaši", izjavio da presuda imamu Omerhodžiću predstavlja pobjedu pravde.

"I pored uplitanja Islamske zajednice i reisa Mustafe Cerića pobijedila je pravda i zato sam sretan", rekao je Tomić i napomenuo da je za ovo krivično djelo predviđena maksimalna kazna zatvora od pet godina.

Tomić kaže da mu je nakon izricanja presude prišao svjedok Fahrudin Selah koji je rekao da mu je nuđeno 10.000 evra da promjeni iskaz.

Prema njegovim riječima, imam Omerhodžić je Selahu, koji mu je lični prijatelj, rekao "da nije trebao, ali je pokušao nešto djevojčici".

Odbrana Omerhodžića najavila je žalbu, tvrdeći da je imam nevin i da je riječ o "montiranom procesu".

Ispred zgrade Opštinskog suda u Travniku okupljeno je mnoštvo novinarskih ekipa i mještana sela Gluha Bukovica.

"Kunem se u Alaha da nisam kriv i da ovo djelo koje mi se stavlja na teret nisam počinio", rekao je imam Omerhodžić ponavljajući da je riječ o montioranom procesu.

(MONDO
)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE