• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović ne vjeruje Špiriću

Ministarstvo bezbjednosti BiH odbacilo je neke od posljednjih zaključaka Savjeta ministara i saopštilo da ih ne smatra važećim.

 Sadović ne vjeruje Špiriću Izvor: MONDO

Osporava se validnost zaključka o sastavu delegacije BiH na plenarnom sastanku Tijela za praćenje reformi (RMP) u Briselu, čiji bi šef trebao da bude Vojin Mijatović iz Republike Srpske.

Iz ministarstva Tarika Sadovića tvrde da Savjet ministara nije usvojio ni zaključak da se zatraži mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u vezi sa Informacijom o zahtjevu za dostavljanje podataka u personalne dosjee zaposlenih u Ministarstvu bezbjednosti BiH o njihovom posjedovanju dvojnog državljanstva, kao ni zapisnike sa sjednice na kojoj su razmatrana pitanja iz nadležnosti Direkcije za evropske integracije.

U saopštenju se predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić optužuje za pokušaje da preglasavanje na nacionalnoj osnovi protumači kao dozvoljeni način odlučivanja i za lažno obavještavanje javnosti, uz tvrdnju da se odluke koje nije donio Savjet ministara proturaju u zapisnicima sa sjednica kao da su usvojene.

Generalnog sekretara Savjeta ministara Zvonimira Kutlešu u Sadovićevom ministarstvu nazivaju Špirićevim "ličnim tumačem propisa".

Savjet ministara BiH odbacio je informaciju o zahtjevu za dostavljanje podataka zaposlenih u Ministarstvu bezbjednosti BiH o njihovom posjedovanju dvojnog ili višestrukog državljanstva i odlučio da od Agencije za zaštiti ličnih podataka zatraže mišljenje o zakonitosti traženja ovih podataka.

Na jučerašnjoj sjednici usvojen je Dokument za diskusiju na plenarnom sastanku Praćenja procesa reformi (RPM), koji će biti održan u Briselu 19. februara, i odluku da delegaciju predvodi Vojin Mijatović, predstavnik Kancelarije predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE