• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenje Mladića u ovoj godini?

Rasim Ljajić za "Blic" otkriva nove detalje u potrazi za najtraženijim haškim optuženicima - Ratku Mladići u Goranu Hadžiću

 Hapšenje Mladića u ovoj godini? Izvor: MONDO

Šef Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da se informacije o Ratku Mladiću povećavaju i da bi bilo veliko iznenađenje ukoliko on ne bio bio uhapšen u ovoj godini.

"Mnogo sam veći optimista po pitanju njegovog hapšenja sada, nego do prije nekoliko mjeseci. Vjerujem da će prije Srbija izručiti i Gorana Hadžića i Mladića nego što će Holandija popustiti u svom pritisku", rekao je Ljajić za "Blic".

Ljajić je rekao da ne želi da prejudicira, niti licitira koliko se stiglo "blizu Mladiću", ali je dodao da se sada ima više argumenata za optimizam, nego proteklih mjeseci.

Navodeći da se Mladić i Goran Hadžić kriju na potpuno različite načine i da su potrage za njima potpuno drugačije, Ljajić je istakao da svoj optimizam bazira na osnovu odlične koordinacije civilne i vojne službe i svih informacija koje ima.

On je naveo da podaci do kojih se do sada došlo o finansiranju skrivanja Mladića govore da je neposredno Mladićevo obezbjeđenje plaćeno simbolično nekoliko stotina evra, dok su oni koji su organizovali mrežu njegovog skrivanja uzimali na desetine hiljada.

"Taj novac organizatori mreže su dobijali od finansijera, odnosno privatnika koji su uglavnom došli iz BiH u Srbiju nakon rata i otvorili firme ovde", rekao je Ljajić.

On je dodao da su organizatori mreže uzimali za sebe najveći dio novca, dok su malu sumu davali neposrednom obezbjeđenju koje je za Mladića obavljalo čak i njegove privatne poslove i koje je, na primjer, radilo na njegovom pčelinjaku.

"Više potraga u poslednje vreme organizovano je za Hadžićem, one će biti nastavljene i verujem da će dati rezultat, ali nerealno je očekivati da imamo direktan prenos svih akcija koje sprovodimo", rekao je Ljajić.

Na pitanje da li je Beograd spreman da u pomoć pozove operativce američke CIA-e, Ljajić je rekao da nema za to potrebe i da vjeruje više srpskim službama. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE