• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIP BiH ignoriše predstavništvo RS u Briselu

"Za Ministarstvo inostranih poslova potpuno je irelevantno da li Predstavništvo RS u Briselu postoji ili ne", kaže Ana Trišić - Babić

 MIP BiH ignoriše predstavništvo RS u Briselu Izvor: MONDO

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić izjavila je Srni da Predstavništvo Republike Srpske (RS) u Briselu nema aposultno nikakve veze sa Ministarstvom inostranih poslova (MIP) BiH i da je za to ministarstvo potpuno irelevantno da li Predstavništvo postoji ili ne.

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja da Predstavništvo RS u Briselu zvanično ne postoji za MIP BiH, jer je prilikom njegovog otvaranja, kako je naveo, zaobiđena procedura predviđena Ustavom i zakonima BiH, Babićeva je rekla MIP nema ništa sa procedurom otvaranja Predstavništva RS.

"Procedura je trebalo da bude ispoštovana prema Briselu i ako Brisel smatra da je sva procedura ispoštovana, svaka izjava Alkalaja o nepoštivanju procedure je stvarno smiješna", naglasila je Babićeva.

Komentarišući Alkalajevu izjavu za "Dnevni avaz" da joj je najmanje pet puta nudio da razgovaraju i da je teško uklopiti njegova putovanja i njene, kako je rekao, rijetke dolaske na posao, Babićeva je rekla da komunikacije nema, jer to ona ne želi, s obzirom da ni jedan dogovor nije ispoštovan.

"Dvije godine sam pokušavala da komuniciramo i usmeno i pismeno, ali je on to odbijao i više ne želim s njim da komuniciram. Svaka komumikacija sa njim je gubljene vremena, jer ni jedan dogovor nije ispoštovan", zaključila je Babićeva. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE