• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Salto mortale" PDP-a

Zbog "masovnog" prelaska PDP-ovaca u Dodikov SNSD buknuo pravi stranački rat!

 "Salto mortale" PDP-a Izvor: MONDO

Bivši premijer RS i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Dragan Mikerević najverovatnije će napustiti tu stranku i nastaviti da pruža podršku SNSD i Vladi RS, saznaje "Press RS".

Mikerević bi tako poslije direktora Fonda PIO RS Zorana Mastila i ministra rada u ostavci Boška Tomića, bio treći visoki funkcioner PDP-a koji je ovog mjeseca napustio tu stranku.

Politički "salto mortale" Dragana Mikerevića nagovijestio je i premijer Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik. On je u subotu u Bijeljini rekao da će "neki od poslanika PDP-a, uprkos raskidu koalicije između ove dvije stranke, nastaviti da pružaju podršku Vladi RS". Naši izvori tvrde da je Dodik ciljao upravo na Mikerevića. Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić tvrdi da postoji čak i više kandidat iz PDP-a koji su spremni za promjenu stranačkog dresa.

"Sasvim je izvjesno da će dva visoka funkcionera PDP-a napustiti tu stranku i prikloniti se SNSD-u. Ne želim da govorim o imenima, ali ću vam samo reći da su jedan 'veliki poslanik i jedan veliki direktor' iz PDP-a već prešli ili će preći na stranu SNSD-a", kaže za isti list Vasić.

Odgovarajući na tvrdnje potpredsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je pet-šest poslanika SNSD-a izrazilo želju da napusti poslanički klub te stranke i pređe u PDP, izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić kaže da odavno nije čuo veću glupost.

"To je smiješno! Pa ko je toliko lud da pređe u stranku koja nije mogla da osvoji načelničku poziciju u Osmacima ili Krupi na Uni, a da ne govorim o nekim većim opštinama! To je isto kao kada bi neki fudbaler iz Barselone prešao u FK 'Krajina' iz banjalučkog naselja Rosulje", kaže Vasić.

S druge strane, potpredsednik PDP-a i šef poslaničke grupe ove stranke u republičkom parlamentu Branislav Borenović odbacio je Vasićeve tvrdnje i istakao da je reč o čistim dezinformacijama koje se svesno plasiraju iz vrha SNSD-a.

"Dodik je počeo da lupeta, a Vasić to radi odavno! To su klasična podmetanja iz SNSD-a! Dodiku bi bolje bilo da se pozabavi svojim poslaničkim klubom jer je čak pet-šest poslanika SNSD-a koji su nezadovoljni svojim statusom u stranci izrazilo želju da pređe u PDP", tvrdi Borenović.

Dragan Mikerević za "Press RS" nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje tvrdnje da će napustiti PDP-a i kratko je rekao da se vratio iz Moskve i da nije upućen u ono što se u posljednjih nekoliko dana dešavalo na relaciji SNSD-PDP.

"Čuo sam da je Boško Tomić podnio ostavku na ministarsku funkciju i da je napustio stranku, ali još nisam razgovarao s njim o tome! Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je, kako čujem, u Londonu, pa nisam ni sa njim razgovarao i zato ne želim da dajem nikakve izjave! Možemo se čuti u utorak nakon sednice Narodne skupštine RS", poručio je za "Press RS" Mikerević.

U SNSD-u, međutim, tvrde da je Mikerević već dugo "na ledu" u PDP-u i da bi i neki čelnici te stranke voljeli da ga se riješe na ovaj ili onaj način. Nezadovoljstvo njegovim radom u partiji kulminiralo je nakon fijaska PDP-a na oktobarskim lokalnim izborima u Doboju, gde je Mikerević bio predsednik Opštinskog odbora.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE