• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuper: BiH svjetski priznata

Direktor Generalnog sekretarijata Savjeta Evropske unije za spoljne i političko-vojne poslove kaže da je "BiH neupitna i trajna kategorija".

 Kuper: BiH svjetski priznata Izvor: MONDO

"To je država koju je priznao svijet, kakvo će biti njeno unutrašnje uredjenje, stvar je dogovora lokalnih političara. Nama je bitno da je BiH funkcionalna država, sposobna da sprovodi evropske zakone i standarde, te da je njena vlast funkcionalna, jednostavna i jeftinija, ističe se u poruci generalnog direktora Generalnog sekretarijata Savjeta Evropske unije za spoljne i političko-vojne poslove Roberta Kupera koja je prenesena grupi novinara u BiH.

Kuper je doputovao u BiH, gdje će sa najvišim političkim vođstvom i predstavnicima medjunarodne zajednice razgovarati o evropskoj perspektivi zemlje.

Kuper je, izmedju ostalog, najavio da očekuje da procedura izbora novog medjunarodnog predstavnika bude okončana u narednih desetak dana, ali nije želio da govori o detaljima tog procesa.

"Očekujem da ovaj visoki predstavnik odista bude posljednji i da će BiH biti u stanju preuzeti sudbinu u svoje ruke. Zabrinuti smo zbog uznemirujućih izjava koje čujemo iz vaše zemlje, a ohrabreni jer vidimo priliku da BiH krene napred", rekao je Kuper.

On je, prema pisanju sarajevskog "Dnevnog avaza", naglasio spremnost EU da se ubrza proces reformi u BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE