• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar i dalje bez gradonačelnika

Gradsko vijeće Mostara ni na današnjem zasjedanju nije izabralo gradonačelnika ovog grada.

 Mostar i dalje bez gradonačelnika Izvor: MONDO

Konstitutivna sjednica, koja je počela u novembru prošle godine, danas je prekinuta po peti put nakon što vijećnik Branko Božić iz HDZ-a BiH nije mogao prisustvovati zbog zdravstvenih problema.

Vijećnici HDZ-a BiH rekli su da imaju Božićev glas za gradonačelnika u pisanom obliku, ali klub bošnjačkih vijećnika je odbio mogućnost takvog glasanja.

Ovaj klub je u početku tražio da sjednica bude održana danas, ali je kasnije prihvatio prijedlog kluba hrvatskih vijećnika da zasjedanje bude nastavljeno u četvrtak, 19. februara, kada bi Božić trebalo da bude prisutan.

U nastavku zasjedanja trebalo bi da bude održan treći krug glasanja za izbor gradonačelnika, jer u prethodna dva ni jedan od kandidata - ni Ljubo Bešlić iz HDZ-a BiH, ni Suad Hasandedić iz SDA, nisu mogli skupiti potrebnu dvotrećinsku podršku.

Neizvijesno je da li će gradonačelnik moći biti izabran i u trećem krugu, u kojem je potrebna natpolovična većina od 18 vijećnika, jer nijedan od kandidata za sada nema toliko glasova.

Pošto dosadašnji koalicioni partneri HDZ BiH i SDA nisu uspjeli postići dogovor, izbor prvog čovjeka grada zavisi od podrške SDP-a i Narodne stranke radom za Boljitak, koje su najavile da će biti uzdržane.

Ukoliko mostarski gradonačelnik ne bude izabran ni u trećem krugu glasanja, jedino rješenje bilo bi ponavljanje lokalnih izbora u ovom gradu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE