• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS "ruši" Dodika?

"Nećemo slušati diktat Milorada Dodika Narodnoj skupštini, koja je potpuno marginalizovana i koja nema ulogu poslodavca Vladi", istakao je Bojić.

 SDS "ruši" Dodika? Izvor: MONDO

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini Republike Srpske (RS) Borislav Bojić izjavio je danas da SDS neće izaći iz parlamenta, već će naći načina da smijeni Vladu Milorada Dodika jer marginalizuje parlament RS.

"Nećemo slušati diktat Milorada Dodika Narodnoj skupštini, koja je potpuno marginalizovana i koja nema svoju ulogu poslodavca Vladi", istakao je Bojić.

Bojić je novinarima rekao da Vlada nije bila spremna da prijedlog svojih mjera za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize na privredu RS stavi pred poslanike, koji bi ocenili šta je u njoj dobro, a šta ne.

Poslanici opozicionih partija - SDS, Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske radikalne stranke RS napustili su skupštinsku salu u vrijeme kada je premijer RS Milorad Dodik izlagao vladine mjere za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu
RS.

Opozicioni poslanici su prije izlaska u skupštinskoj sali ostavili svoje kapute, "da slušaju premijera", a nakon Dodikovog izlaganja vratili su se u skupštinsku salu.

Opozicija je tražila da se raspravlja o prijedlogu vladinih mjera na koje bi mogli uložiti amandmane, a ne o informaciji Vlade, na koju se amandmani ne mogu ulagati.

Poslanik PDP Branislav Borenović rekao je da je neprimjereno da poslanici nemaju mogućnost da kreiraju vladine mjere za smanjenje negativnih efekata globalne ekonomske krize, ocenjujući da se postavlja pitanje smisla današnjeg skupštinskog zasjedanja s obzirom
da poslanici ne mogu da utiču na stavove Vlade RS. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE