• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tribunal: SAD da dostave informacije o Karadžiću

Sudsko vijeće Haškog tribunala, koje će voditi proces protiv Radovana Karadžića, pozvalo je SAD da dostave informacije o prvom predsjedniku RS

 Tribunal: SAD da dostave informacije o Karadžiću Izvor: MONDO

Sudsko vijeće Haškog tribunala, koje će voditi proces protiv Radovana Karadžića, pozvalo je Sjedinjene Američke Države da dostave informacije koje se tiču prvog predsjednika Republike Srpske, saopštio je taj tribunal.

Vijeće je pozvalo nadležne organe u SAD da u roku od 14 dana od dobijanja poziva, dostave neohodne informacije kako bi moglo da odluči o zahtjevu Karadžića za upotrebu dokaza za koje se traži pristanak treće strane, u ovom slučaju SAD.

U obrazloženju odluke, sudsko vijeće je navelo da Karadžić sa zahtjevom za objelodanjivanje dokaza nije dostavio bilo kakav materijal SAD, već se pozvao na sastanak "održan 4. februara ove godine na kom je američki pravni kancelar izrazio spremnost SAD da prikupe i dostave neophodne informacije Tribunalu, kao i da omoguće intervju sa ambasadorom Goldbergom".

Karadžićev zahtjev odnosi se na njegove tvrdnje o postojanju dogovora o imunitetu pred Haškim tribunalom, koji je navodno zaključio sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom 18/19. jula 1996. godne.

Za takav dogovor tužilaštvo tvrdi da nema dokaza o njegovom postojanju, kao i da je, takav sporazum i bio zaključen, ne bi bio validan pred Tribunalom u Hagu.

Karadžić je uhapšen 21. jula prošle godine u Beogradu, poslije 12 godina skrivanja pod lažnim identitetom, a 30. jula je izručen Tribunalu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE