• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavićevi "partijaši", samostalni poslanici

"Gligić, Škobo i Novaković mogu da zastupaju interese Demokratske partije u zakonodavnoj vlasti RS, ali samo kao samostalni poslanici", saopštio CIK.

 Čavićevi "partijaši", samostalni poslanici Izvor: MONDO

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Vojislav Gligić i Branislav Škobo, te u parlamentu BiH Momčilo Novaković zvanično ne mogu biti poslanici Demokratske partije nego isključivo samostalni, izjavila portparol Centralne izborne komisije BiH Maksida Bajramović.

Prema Izbornom zakonu BiH, ako izabrani nosilac mandata u toku trajanja mandata istupi iz političke partije koja je učestvovala na izborima i na čijoj kandidatskoj listi je bio izabran nosilac mandata, postaje samostalni odbornik ili poslanik, rekla je Bajramovićeva.

Gligić, Škobo i Novaković istupili su iz SDS-a i pridružili se Demokratskoj partiji, čiji je predsjednik Dragan Čavić, bivši predsjednik RS i SDS-a.

"Gligić, Škobo i Novaković su mandate osvojili kao predstavnici SDS, a ne kao članovi Demokratske partije koja uopšte nije učestvovala na prošlim parlamentarnim izborima u BiH", rekla je Bajramovićeva za "Glas Srpske".

Ona je naglasila da oni mogu zastupati interese Demokratske partije u zakonodavnoj vlasti RS i BiH, ali isključivo kao samostalni poslanici.

Iz Demokratske partije je saopšteno da Gligić i Škobo, koji su u Narodnoj skupštini RS do sada djelovali kao samostalni poslanici, od 10. februara učestvuju u radu parlamenta kao članovi Demokratske partije, dok Novaković, koji je djelovao u Parlamentarnoj skupštini BiH kao samostalni poslanik u Predstavničkom domu, učestvuje u radu parlamenta BiH kao poslanik Demokratske partije.

SDS je saopštio da Gligić, Škobo i Novaković ne mogu prenijeti mandate koje su dobili na listama SDS-a na Demokratsku partiju ili bilo koju drugu stranku nego da mogu, prema Izbornom zakonu, nastaviti da djeluju isključivo kao nezavisni poslanici.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE