• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovano 150 srpskih policajaca iz KPS-a

Oko 150 pripadnika KPS srpske nacionalnosti suspendovano je na 48 sati nakon što su odbili da nastave sa radom pod komandom KPS-a.

 Suspendovano 150 srpskih policajaca iz KPS-a Izvor: MONDO

Posle dvočasovnog neuspešnog sastanka sa predstavnicima UNMIK policije u policijskoj stanici u Gračanici, delegacija srpskih policajaca obavestila je svoje kolege da nisu prihvaćeni njihovi zahtevi.

Grupa od pet policijaca vratila je UNMIK policiji lično naoružanje, prijemnike za radio vezu i značke, a ostali ih u tome slede.

Za vreme trajanja sastanka pripadnicima KPS-a albanske nacionalnosti koji su obezbeđivali zgradu policijske stanice priključila se i inspekciona jedinica KPS-a u punoj opremi i sa pancir prslucima.

Ispred zgrade policijske stanice parkirani su jedan oklopni transporter i dva vozila švedskog kontigenta Kfora, a na prilazu Gračanici iz pravca Prištine, desetak vozila KPS-a i pripadnici UNMIK policije u punoj opremi kontrolišu saobraćaj.

Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je da su srpski policajci u Gračanici imali neuspešan sastanak sa UNMIK-om nakon čega su suspendovani.

Dodao je da suspenzija važi do daljnjeg, nakon čega će biti sagledana situacija i preduzeti dalji koraci.

Srpski policajci iz policijske stanici u Prištini, Gracanici, Lipljanu, Kosovu Polju i Obiliću odbili su u petak da nastave da rade pod komandom KPS-a, zahtevajući da ubuduće rade isključivo pod komandom Međunarodne policije.

"Nećemo da budemo policajci nezavisne države Kosovo, već želimo da radimo po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN", rekli su srpski policajci.

Predstavnici Gračanice i drugih okolnih srpskih sela zatražili su danas od komande irskog kontigenta Kfora da, nakon neuspešnih pregovora i suspenzije policajaca, vojnici Kfora preuzmu odgovornost za zaštitu Srba.

Protest policajaca protekao je mirno i bez incidenata.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE