• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Stabilnost zemlje važnija od Haga

"Najvažniji su borba za očuvanje stabilnosti u zemlji i da što manje zemalja prizna nezavisnost Kosova"

 Ljajić: Stabilnost zemlje važnija od Haga Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je čitav sled događaja u zemlji uslovio da Hag u ovom trenutku ne bude visoko na listi prioriteta Srbije.

Po njegovim rečima, najvažniji su borba za očuvanje stabilnosti u zemlji i da što manje zemalja prizna nezavisnost Kosova.

Naglasivši da međunarodna zajednica ima razumevanje za takvu situaciju, Ljajić je, u intervjuu najnovijem broju NiN-a, rekao da, ipak, neke aktivnosti na tom planu postoje, ali da "ovo nije ambijent za velika očekivanja".

On je kritikovao objavljivanje knjige Karle del Ponte o haškim optuženicima, podsetivši da su srpski zvaničnici s njom vodili poverljive razgovore i davali "ozbiljnu dokumentaciju" vezanu za posao "koji još nije završen".

Prema Ljajićevim rečima, neki delovi knjige nisu istiniti i objavljivanje te knjige će samo još više sniziti i onako nizak kredibilitet koji ovde ima Tribunal.

Govoreći o predstojećim izborima, ministar rada i socijalne politike i lider Sandžačke demokratske partije je izrazio sumnju u mogućnost ponovnog stvaranja koalicije dveju demokratskih stranaka.

"Da bi opet napravili ovakvu vladu jedna od dve stranke bi morala da kaže da je pogrešila i da odustaje od svoje dosadašnje politike, a to je sasvim nerealno", smatra on.

"Mislim da postoji samo dva načina da se nova vlada formira. Jedan je da vladu formira blok koji predvodi SRS, a u kome će biti i DŠ, a drugi način je da vladu formira blok koji predvodi DS", kazao je Ljajić.

Prema njegovoj oceni, ponovo nas čekaju dramatično značajni izbori, ali će, kako veruje, Boris Tadić napraviti rezultat kakav je bio na predsedničkim izborima.

Srbija definitivno ide ka dvopartizmu, koji je nezaustavljiv proces. "Na jednom polu, levo od centra, imaćemo DS, a na drugom polu, desno od centra - SRS", rekao je Ljajić.

"Dugo sam verovao da na tom desnom polu treba da bude DŠ, ali ta stranka nije iskoristila svoju šansu i to mesto su zauzeli radikali", zaključio je Ljajić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE