• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Ibarska zbog sigurnosti u Specijalnom sudu

Predsednica VSS Vida Petrović-Škero izjavila je da će suđenje za zločin na Ibarskoj magistrali zbog bezbednosti biti nastavljeno u Specijalnom sudu.

 Slučaj Ibarska zbog sigurnosti u Specijalnom sudu Izvor: MONDO

"Svedoci smo dojava o podmetnutim bombama i da bi se efikasno obavilo suđenje u roku u kome bi trebalo da se okonča, biće nastavljeno u zgradi Specijalnog suda", rekla je Petrović-Škero na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen i godišnji rad Vrhovnog suda Srbije.

Komentarišući učestale dojave o postavljenim bombama u zgradi Palate pravde u Beogradu i sudovima u Srbiji, Petrović-Škero je ocenila da se "ta pojava može sprečiti samo efikasnim radom policije". Ona je najavila da će otvoreni pretres za zločin na Ibarskoj magistrali biti nastavljen 31. marta.

Pretres za zločin na Ibarskoj magistrali otvoren je pred Vrhovnim sudom Srbije nakon ocene predsednika sudskog veća da bi bilo necelishodno da se suđenje treći put vraća na početak pred Okružnim sudom.

Na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. u isceniranoj saobraćajnoj nesreći poginula su četvorica funkcionera Srpskog pokreta obnove dok je lider te stranke Vuk Drašković zadobio povrede.

Za taj zločin optuženi su bivši šef Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, bivši načelnik DB Beograda Milan Radonjić, nekadašnji načelnik beogradske policije Branko Đurić, direktor Uprave carina Mihalj Kertes i Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić, Nenad Bujošević, nenad Ilić, Branko Berček, Leonid Milivojević, general policije Dragiša Dinić i Vidan Mijailović.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE