• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavni odbor potvrdio: SDP na listi DS

Glavni odbor Sandžačke demokratske partije (SDP) potvrdio je odluku o učešću na parlamentarnim izborima na listi Demokratske stranke (DS).

 Glavni odbor potvrdio: SDP na listi DS Izvor: MONDO

Generalni sekretar SDP-a Mirsad Jusufović rekao je Beti da je Glavni odbor te stranke na sednici na Zlataru kod Nove Varoši potvrdio dogovor predsednika SDP-a Rasima Ljajića i predsednika DS Borisa Tadića. On je dodao i da je na sednici utvrđen način izlaska na predstojeće lokalne izbore u šest šandžačkih opština.

Prema njegovim rečima, SDP će u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu imati zajedničku listu sa DS, G17 Plus, Sandžačkom alternativom (SA) i Strankom Zeleni. "Opštinski odbori SDP-a u Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju imaju punu slobodu da formiraju koalicije po nahođenju, ili da ih uopšte ne prave", rekao je Jusufović.

Nedavni poziv Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka Esada Džudževića o formiranju bloka bošnjačkih stranaka za parlamentarne izbore on je okarakterisao kao neiskren i zakasneo: "Naravno, spremni smo da sa predsednikom Stranke demokratske akcije (SDA Sulejmanom Ugljaninom), a ne malim strankama iz njegove koalicije, razgovaramo o sprovođenju fer kampanje za lokalne i parlamentarne izbore."

Dodao je da je SDP spremna da posle lokalnih izbora, zavisno od postignutih rezultata, razgovara sa Liberalno demokratskom partijom (LDP), "pa i sa SDA, ukoliko odustanu od daljih napada na Islamsku zajednicu u Srbiji na čelu sa muftijom Muamerom Zukorlićem".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE