• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jadranko Prlić na privremenoj slobodi

Autor mondo.ba

Bivši funkcioner Hrvatske Republike Herceg Bosna Jadranko Prlić, koji je prvostupenom presudom Haškog suda 2013. godine osuđen na 25 godina zatvora, privremeno je pušten na slobodu, prenosi Hrvatski medijski servis (HMS).

"Dnevni avaz" navodi da je Prlić pušten kako bi prisustvovao sahrani svoga brata Dražana (52), koji je 11. septembra pronađen mrtav u stanu svoga prijatelja u Šantićevoj ulici u Mostaru.

Posmrtna povorka je zakazana za danas u 16 sati ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Posmrtna povorka je zakazana za danas u 16 sati ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu u Mostaru. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/195570/jadranko-prlic-na-privremenoj-slobodi-dosao-u-mostar-na-sprovod-brata-drazana#sthash.ZLj7DtLJ.dpufPrlićevo puštanje na slobodu nije najavljeno iz Haškog suda.

Prlić se dobrovoljno pojavio preda Haškim sudom prije 11 godina. On je zajedno sa još šestoricom visokih vojnih i političkih funkcionera Herceg Bosne 20013. osuđen na 25 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim stanovništvom u BiH.

Prlićevo puštanje na slobodu nije najavljeno iz Haškog suda. On je, prema neslužbenim informacijama HMS-a, pušten na privremenu slobodu do izricanja drugostupanjske presude.

Prlićevo puštanje na slobodu nije najavljeno iz Haškog suda. Prlić je, prema neslužbenim informacijama HMS-a, pušten na privremenu slobodu do izricanja drugostupanjske presude. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/195570/jadranko-prlic-na-privremenoj-slobodi-dosao-u-mostar-na-sprovod-brata-drazana#sthash.ZLj7DtLJ.dpuf

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE