• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Konsultacije sa Rusima o daljim koracima

Koštunica osudio je upotrebu sile protiv Srba na Kosovu. Srbija započela konsultacije sa Rusijom oko zajedničkog reagovanja.

 Koštunica: Konsultacije sa Rusima o daljim koracima  Izvor: MONDO

Premijer Srbije Vojislav Koštunica osudio je upotrebu sile protiv Srba na severu Kosova i Metohije koji se, kako je ocenio, protive uspostavljanju lažne države na teritoriji Srbije.

"Deo međunarodne zajednice koji sprovodi politiku sile prema Srbiji odlučio je da upravo 17. marta upotrebi i fizičku silu protiv Srba na severu pokrajine. Osnovni cilj Misije UN je da spreči svako nasilje na Kosovu a ne da sprovodi nasilje i zastrašivanje nad Srbima, i zbog toga upućujemo najoštriji protest", navodi se.

U saopštenju iz kabineta premijera navodi se da je Srbija započela konsultacije sa Rusijom oko zajedničkog reagovanja kako bi odmah prestao svaki oblik nasilja nad Srbima.

"Savet bezbednosti ima punu odgovornost da saglasno Rezoluciji 1244 obezbedi Srbima na Kosovu i Metohiji sigurnost i zato mora preduzeti sve neophodne korake", navodi se u saopštenju Koštunice.

Više od 100 ljudi je povređeno u severnom delu Kosovske Mitrovice u sukobu UNMIK policije i Srba koji su zauzeli zgradu suda u tom gradu i neredima koji su usledili. Uhapšeno je više od 50 ljudi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE