• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Narednih dana burno u BiH!

Predsjednik Demokratske partije(DP)Dragan Čavić ocijenio je da će u narednim danima u BiH "biti burno" u BiH

 Čavić: Narednih dana burno u BiH! Izvor: MONDO

Timovi SAD i EU nastaviti intenzivne konsultacije sa bosansko-herecgovačkim političarima kako bi se 20. oktobra na pregovaračkom stolu našla konkretna rješenja.

On je za agenciju Beta rekao da će SAD i EU zasigurno i dalje insistirati na izgradnji funkcionalnijih državnih institucija kako bi se ispunili uslovi koji će omogućiti evroatlantske integracije biH.

"Da bi se izgradile neke državne institucije pristanak treba da da RS. Videćemo u kom pravcu će to ići, jer se konceptualni pristup ovom pitanju, po mom utisku, očigledno temelji na ranijem 'aprilskom principu' ustavnih promena", kazao je Čavić.

Prema njegovim riječima, SAD i Evropljani žele da poslije njihovog odlaska iz BiH ta zemja nastavi putem koji su oni trasirali, a to je put ka EU i NATO.

Čavić je kazao da ima saznanja da je političarima u BiH ponudjena realna mogućnost da do kraja godine zemlja dobije kandidatski status za EU, bezvizni režim i ubrzani pristup NATO ako postignu rješenja za sva otvorena pitanja u zemlji.

Vojno-politički analitičar iz Banjaluke Gostimir Popović ocijenio je da je sastanak u Butmiru i završio onako kako je i pripreman, odnosno po principu - niko ništa ne zna i svako priča svoju priču.

 "Tim načinom stvorena je još jedna nestabilna situacija na ovom prostoru", rekao je Popović za Srnu.On smatra da skupovi, poput ovog u Butmiru, ne vode ničemu, već samo služe promociji djela niskopozicionisanih predstavnika američke administracije.

U Butmiru kod Sarajeva je završen sastanak zvaničnika EU i SAD sa liderima sedam političkih stranaka u BiH, kojima su uručeni prijedlozi mjera koje treba da preduzmu da bi BiH bila funkcionalna država. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE