• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ban žali zbog nasilja na Kosovu

Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun izrazio je žaljenje zbog nasilnih napada na pripadnike UNMIK policije i Kfora u Kosovskoj Mitrovici.

 Ban žali zbog nasilja na Kosovu Izvor: MONDO

Generalni sekretar je ponovio da će UNMIK nastaviti da sprovodi svoj mandat u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, saopšteno je u sedištu UN u Njujorku.

Portparolka generalnog sekretara Mišel Montas saopštila je da je Ban Ki-Mun "pozvao sve zajednice na Kosovu na smirenost i uzdržanost i podvukao neophodnost konstruktivnog dijaloga kako bi se razrešila situacija".

Ban je "izrazio nadu da će se sve strane uzdržati od bilo kakvih akcija ili izjava koje bi mogle da podstaknu ili isprovociraju novo nasilje".

Kako se navodi u saopštenju UN, "nasilje u severnoj Kosovskoj Mitrovici dogodilo se u kontekstu akcije UNMIK-a i Kfora da ponovo uspostave kontrolu nad zgradom UNMIK-ovog suda, koji su nasilno zauzeli srpski demonstranti 14. marta".

Nasilje je, kako se dodaje, rezultiralo brojnim povređenima među policajcima UNMIK-a, pripadnicima Kfora i srpskim demonstrantima.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE