• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Talin na račun građana BiH?

Građani BiH su na meč u Talin mogli otići ako plate 969 KM za turistički aranžman, ali pojedinci su to pravo ostvarili na račun poreznih obveznika.

 U Talin na račun građana BiH? Izvor: MONDO

Sarajevski "Dnevni avaz" piše da su odabrani mogli da krenu na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije, ako su imali vezu u Vladi Federacije BiH.

Sa aerodroma u Sarajevu je na račun poreznih obveznika put Talina krenuo, između ostalih, premijer FBiH Mustafa Mujezinović, njegov zamjenik i ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, federalni ministar saobraćaja i komunikacija Nail Šećkanović te zamjenik državnog ministra civilnih poslova i jedan od potpredsjednika SDA Senad Šepić.

Premijer Mujezinović je naveo da odluka Vlade o plaćanju 114.000 KM na ime troškova čarter-aviona za Estoniju, ni u jednom segmentu nije sporna.

"Odluka je utvrđena jednoglasno, a sredstva iz tekućih rezervi budžeta FBiH namijenjena su za potrebe fudbalske reprezentacije. U ovom trenutku, nema boljeg promotera države BiH u svijetu i zato smo se odlučili na ovaj potez",
izjavio je Mujezinović.

Na pitanje da li je zloupotrijebljen ovaj potez i da li je upoznat sa sumnjama svog zamjenika i ministra finansija Vjekoslava Bevande da su se određena mjesta u avionu našla u komercijalnoj prodaji, Mujezinović je odgovorio negativno.

"Mislim da je posrijedi zbrka nastala zbog činjenice da je poseban avion zakupljen od turističkih agencija, u glavni grad Estonije iz Sarajeva letio isti dan kao i ovaj u kojem su reprezentativci, članovi Fudbalskog saveza BiH, mediji i gosti".

Ni on, niti bilo koji drugi funkcioner nisu, naravno, željeli otkriti ko je i po kojim kriterijumima pravio famozni spisak putnika za avion, već su "lopticu" prebacivali na FS BiH.

U avionu za Talin bili su, osim Mujezinovića, Grahovca, Šećkanovića i Šepića, i Grahovčev pomoćnik Mustafa Demir te načelnik opštine Zenica Husejin Smajlović.


Kao sponzori, mjesto u istom avionu našli su i čelnici "Centrotransa" Muhamed Šaćiragić i Safudin Čengić, zatim predsjednik Upravnog odbora "BH Telecoma" Samir Čaušević i još aktuelni direktor HT-a Mostar Stipe Prlić, kojem je prije četiri mjeseca istekao mandat.


(MONDO, foto: Avaz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE