• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić "reketaš", potvrdio stenogram!

“Plati dvjesta hiljada KM i moći ćeš da nastaviš posao sa `Željeznicama Republike Srpske`“, glasio je Babićev zahtjev! "Nezavisne" imaju stenogram!

 Babić "reketaš", potvrdio stenogram! Izvor: MONDO

„Nezavisne novine“ objavile su stenogram razgovora predsjednika nevladine organizacije “Narodni front“ Dragomira Babića koji od jednog biznismena traži 200.000 KM ako želi da nastavi poslovanje sa “Željeznicma Republike Srpske.”

„Plati dvjesta hiljada KM i moći ćeš da nastaviš posao sa `Željeznicama Republike Srpske`“, glasio je Babićev zahtjev čiji se integralni audio-zapis može skinuti sa internet stranice www.nezavisne.com, a čije dijelove je u centralnom dnevniku objavila RTRS.

Zahtjev je upućen u julu 2007. godine tokom razgovora sa biznismenom čija je firma godinama poslovala sa ŽRS. Ime vlasnika firme je poznato redakciji novina.

Babić je novac navodno tražio u ime Milana Kikovića, koji je tada obavljao funkciju izvršnog direktora ŽRS za poslove saobraćaja. Kiković je smijenjen u aprilu prošle godine.

U jednom dijelu razgovora Babić tvrdi da je on iz policije otjerao bivšeg direktora Dragomira Andana.

“Andan se zakačio sa mnom i od mene je međunarodna zajednica tražila da pomognem da ga uklone i ja sam poslao prije 15 dana gore u OHR, onom Rafiju, sve papire. Ja imam izuzetne pozicije kod međunarodne zajednice više nego kod političara. Radim projekte i predstavljanje američke vlade. Od američke vlade sam i dobio prvi projekat 2003, mislim direktno iz Vašingtona da radim ovo. Taj Rafi je sad zamjenik ovog predsjedavajućeg. I ja s njim odrađujem dosta poslova oko kriminala, predlažem im, vršim im nekad analitiku izbora i tako radim dosta tih stvari. A to u politici ovi pojedinci znaju. Zna Dokić to, zna Ivanić, zna Kalinić, Dodik...“, prenose “Nezavisne“ Babićeve izjave.

Andana je 2007. godine sa ove pozicije smijenio visoki predstavnik u BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE