• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić tuži "Nezavisne novine"?

Babić je najavio će tužiti "Nezavisne novine" zbog objavljenog teksta u kojem se navodi da je tražio mito od 200.000 KM.

 Babić tuži "Nezavisne novine"? Izvor: MONDO

Odgovarajući na pitanje da li smatra da se radi o montiranom snimku, on je naveo da nije slušao snimak i da ne zna ko je čovjek koji je to snimao.

"Nezavisne novine" u utorak i srijedu su objavile stenogram Babićevog razgovora sa jednim biznismenom iz jula 2007. godine u kojem Babić od biznismena traži 200.000 KM da bi njegova firma nastavila da posluje sa "Željeznicama RS".

Babić je novac tražio u ime Milana Kikovića, koji je tada obavljao funkciju izvršnog direktora ŽRS za poslove saobraćaja. Kiković je demantovao da je tražio novac, rekavši da se Babić služi svim sredstvima kako bi došao do materijalne koristi.

Bivši direktor policije RS Dragomir Andan rekao je da su, poslije objavljivanja snimka na kojem predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" Dragomir Babić traži mito od jednog biznismena, maske počele da padaju i da se može očekivati da će sad još neke stvari "isplivati".

Andan, za koga Babić u objavljenom snimku tvrdi da je smijenjen zahvaljujući njemu, "Nezavisnim novinama" je rekao da je sad u dilemi kome da podnese zahtjev da se oslobodi nametnute kazne, Babiću ili visokom predstavniku koji ga je zvanično smijenio 2007. godine.

On je prije godinu dana tvrdio da se predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" bavi reketiranjem, zbog čega ga je Babić tužio.

"Sad mislim da imam dokaz da sam bio u pravu", izjavio je Andan, podsjećajući da je tada rekao da je od njega traženo 50.000 KM da mu "završe posao".

Prema njegovim riječima, stenogram i audio zapis, koje su u cijelosti objavile "Nezavisne novine" i dijelom RTRS, pokazali su ko je Babić i kako funkcioniše njegova nevladina organizacija.

"U jednom razgovoru mi je rekao da ga Amerikanci finansiraju sa 100.000 dolara godišnje", rekao je Andan, ocjenjujući da će se "pojaviti još ljudi koje je Babić reketirao".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE