• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: SNSD uskraćuje referendum

Srpska demokratska stranka smatra da SNSD i njen predsjednik Milorad Dodik Srpskoj "uskraćuju pravo na referendum koje ima po postojećem Ustavu BiH".

 SDS: SNSD uskraćuje referendum Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da SNSD i njen predsjednik Milorad Dodik, prijedlogom da se u Ustav BiH ugradi pravo entiteta na referendum o svom statusu uz saglasnost ostalih , Srpskoj "uskraćuju pravo na referendum koje ima po postojećem Ustavu BiH".

SDS u današnjem saopštenju navodi da je pravo naroda na samoopredjeljenje već ugrađeno u preambulu Ustava BiH, koja se poziva na ciljeve i načela Povelje UN, kao i na Međunarodne paktove o građanskim i političkim pravima u kojima je ono razrađeno i precizirano.

Insistiranje da se ovo pravo uslovi saglasnošću ostala dva naroda, što predlaže SNSD - Milorad Dodik, nije ništa drugo do oduzimanje ovog dejtonskog prava srpskom narodu, jer samo naivni mogu povjerovati da bi se Bošnjaci i Hrvati saglasili sa upotrebom ovog prava, navodi SDS.

Srpska demokratska stranka smatra da i zalaganje SNSD-a za ulazak u NATO ima isti cilj - jačanje BiH, kao i prijedlog za ograničavanje prava na samoopredjeljenje.

Članstvom u NATO-u bilo bi potvrđeno da RS trajno ostaje u BiH, jer je ova Alijansa garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta države članice NATO-a, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE