• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH traga za dvije hiljade kriminalaca

U BiH je ove godine aktivirano više od dvije hiljade potjernica za osobama za se sumnja da su počinile neko krivično djelo.

 BiH traga za dvije hiljade kriminalaca Izvor: MONDO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske udevet mjeseci ove godine raspisalo je 871 centralnu potjernicu, 74 međunarodne potjernice i 688 međunarodnih - Interpol potjernica, piše portal "Sarajevo-x".

Federalna uprava policije u devet mjeseci ove godine raspisala je 696 centralnih potjernica i 42 međunarodne potjernice.

"Međunarodne, odnosno Interpol potjernice, raspisuju se nakon što se utvrdi da osumnjičena osoba nije u BiH, odnosno, kada je utvrđeno da se nalazi na teritoriji neke druge države. Centralne potjernice se raspisuju kada postoje saznanja da je ta osoba i dalje na teritoriji BiH", rekao je portparol Federalne uprave policije Robert Cvrtak.

Mnoge potjernice se i obustave, a Federalna uprava policija u devet mjeseci obustavila je 221 centralnu i pet međunarodnih potjernica.

"Potjernice se obustavljaju kada osoba za kojom je bila raspisana potjernica bude uhapšena ili se dobrovoljno preda policiji", pojasnio je Cvrtak.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE