• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS partnerima ustupa više od trećine osvojenih mesta

Izborna lista sa 250 kandidata za narodne poslanike "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" biće sastavljena do srede i u četvrtak predata RIK-u

 DS partnerima ustupa više od trećine osvojenih mesta Izvor: MONDO

Demokratska stranka će svojim koalicionim partnerima - G17 Plus, Sandžačkoj demokratskoj partiji, Srpskom pokretu obnove i Ligi socijaldemokrata Vojvodine ustupiti više od trećine osvojenih poslaničkih mesta u parlamentu.

Ta koalicija će na vanrednim parlamentarnim izborima 11. maja nastupiti na listi pod nazivom "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić".

Stranka G17 Plus će na listi imati 60 od 250 kandidata odnosno 24 odsto. U slučaju da lista osvoji do 100 mandata, G17 će imati 23 poslanika, a ako lista osvoji više povećaće se i broj mesta za G17.

SDP će na listi imati između osam i 10 kandidata za narodne poslanike, a dogovorom je predviđeno da ta stranka ima zagarantovana četiri mandata u budućem sazivu parlamenta u slučaju da lista osvoji do 100 mandata.

U SDP je rečeno da ako lista osvoji više od 100 mesta onda mogu da računaju i na više mandata. Takođe, SDP prema tom dogovoru ima i jedno ministarsko mesto u eventualnoj budućoj vladi u kojoj bi učestvovao DS.

SPO će na listu imati osam kandidata a prema dogovoru, toj stranci su zagarantovana takođe četiri poslanička mesta ako lista osvoji do 100 mandata, odnosno više ako pređe taj broj.

U SPO-u je rečeno da je, prema koalicionom dogovoru utvrđeno i da partiji pripadne jedno ministarsko mesto u budućoj vladi.

LSV će imati zagarantovana tri poslanička mesta i neće moći da računa na ministarsku funkciju ako DS bude formirala vladu.

U SPO očekuju da će danas potpisati koalicioni sporazum sa DS-om. Koalicioni dogovor sa G17 i LSV za parlamentarne izbore DS će potpisati nakon što se održe Glavni odbori tih stranaka a to bi trebalo sutra.

Izborna lista sa 250 kandidata za narodne poslanike "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" trebalo bi da bude sastavljena u sredu, a zatim u četvrtak predata Republičkoj izbornoj komisiji.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE