• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Štrabag": Nemamo šta da krijemo

Austrijska kompanija "Štrabag" saopštila je da nema šta da krije u ugovorima sa Vladom RS o gradnji mreže autoputeva u Srpskoj.

 "Štrabag": Nemamo šta da krijemo Izvor: MONDO

Ova kompanija je poručila Transparensi internešnelu (TI) BiH da se obrate kancelariji TI u Beču kojima je dokumenti dati na uvid.

"Mi nemamo iskustvo sa Transparensi internešnelom BiH i odlučili smo da vam ne proslijedimo bilo koji dokument, ali obratite se TI u Beču, kojem smo dali dokumente na uvid jer nemamo šta da krijemo", navodi se u odgovoru "Štrabaga" na pismo Transparensi internešnela BiH, koji im traži na uvid ugovore sa Vladom RS o gradnji mreže autoputeva u Srpskoj.

U odgovoru, koji je u posjedu "Glasa Srpske", navodi se da se "Štrabag" brine da se sigurnost njihovih ugovora drži strogo povjerljivim kada se oni daju trećim stranama i da konkurenti ne dobiju saznanja o ovim dokumentima, te da su stoga odlučili da bilo koji dokument ne prosljeđuju.

"Pošto nemamo šta da krijemo u ovim ugovorima, predlažemo da pozovete TI u Beču, gdje bismo im poslije potpisivanja obaveze povjerljivosti stavili traženu dokumentaciju na uvid i pregled", navodi se u odgovoru generalnog direktora "Štrabaga" Rudolfa Krapfa.

Pismo TI BiH "Štrabagu" u Austriji proslijedilo je Ministarstvo saobraćaja RS na čiju adresu je stiglo, a tražili su uvid u Koncesioni ugovor sa Vladom RS i njegove izmjene. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE