• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica u posjeti Krajišniku?

Porodica haškog osuđenika Momčila Krajišnika vjeruje da će im Britanija odobriti vize za posjetu, koju su planirali za 1. novembar.

 Porodica u posjeti Krajišniku? Izvor: MONDO

Mirko Krajišnik, brat bivšeg predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Momčila Krajišnika, potvrdio je Srni da se nada da će 1. novembra, sa članovima porodice, uspjeti da posjeti svog brata, koji je prebačen u zatvor Haškog tribunala u Veliku Britaniju.

"Nadam se da ćemo do 1. novembra dobiti vizu da bismo mogli da posjetimo Momčila", rekao je Mirko Krajišnik.

Dodaoje da će u posjetu putovati i sin i kćerka Momčila Krajišnika.
Mirko Krajišnik kaže da sa bratom redovno razgovara telefonom.

Bivši predsjednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na 20 godina zatvora za zločin protiv čovječnosti, prebačen je na izdržavanje kazne u jedan od najozloglašenijih britanskih zatvora, gdje su smješteni islamski teroristi i ubice djece.

Krajišnik kaznu služi u zatvoru "Vejkfild", Nort Jorkšir, a s obzirom da je, između ostalog, osuđen zbog progona muslimanskog stanovništva u BiH, čuvarima je, kako pišu "Nezavisne", naređeno da ga posebno obezbijede, jer se u zatvoru nalaze i islamski teroristi i fundamentalisti.

Bivši predsjednik Narodne skupštine RS smješten je prije dvije sedmice u D krilo ovog zatvora u kojem su ostali neki muslimanski zatvorenici, dok je većina islamskih terorista prebačena u druge dijelove zatvora.

U zatvoru "Vejkfild", Nort Jorkšir, smješteni su monstrumi poput Roja Vitinga i Roberta Bleka, koji su osuđeni za ubistvo djece
Krajišnik je, prema izjavi jednog od zatvorskih službenika, izuzetno nezadovoljan što je smješten baš u ovaj zatvor, gdje većinu vremena provodi čitajući, a iz ćelije izađe samo da uzme hranu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE