• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proroković: Na Kosovu nema pripadnika MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković izjavio je da na severu Kosova nema pripadnika MUP Srbije.

 Proroković: Na Kosovu nema pripadnika MUP Srbije Izvor: MONDO

Proroković je tom izjavom negirao navode predstavnika NATO i Kfora da su u zgradi Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici bili srpski policajci.

Vlasti u Beogradu zatražile su sprovođenje međunarodne istrage kojom bi se utvrdilo šta se zaista dešavalo prilikom nereda u Kosovskoj Mitrovici, ko je prekoračio ovlašćenja i ko stoji iza celokupne akcije, kazao je Proroković u emisiji "Poligraf" Televizije B92. On je negirao navode visokih predstavnika Kfora i UMNIK-a da vlasti u Beogradu imaju veze sa tim neredima.

Do nereda je došlo kada su pripadnici specijalne jedinice UNMIK policije zauzeli zgradu suda u kojoj su Srbi protestovali mirno tražeći da se vrate na posao. Više stotina Srba revoltiranih tom akcijom okupilo se oko zgrade suda u nameri da onemoguće odvođenje njihovih uhapšenih sunarodnika, a Kfor i UNMIK su intervenisali. U nemirima koji su usledili posle hapšenja 53 bivših radnika suda, teže i lakše je povređeno više od 100 policajaca, vojnika i civila.

Proroković je naglasio je da se ne bi "puno oslonio na izjave međunarodnih zvaničnika" i podsetio da je juče prva izjava iz centrale NATO-a u Briselu bila da pripadnici Kfora i NATO vojnici ne koriste oružje. "Druga izjava bila je da su dobili odobrenje da ga koriste ali da ga nisu upotrebili, da bi treća izjava, jutros, bila da su ipak pucali, ali u vazduh", rekao je on.

"Posledice govore da nisu pucali u vazduh veća da je korišćen snajper kalibra 7,9 iz kog je pucano na nenaoružane demostrante", kazao je Proroković.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE