• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predao se Oliver Knezović

Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskog navijača Vedrana Puljića u Širokom Brijegu predao se u utorak policiji u Zagrebu.

 Predao se Oliver Knezović Izvor: MONDO

Knezović, koji je u policiju došao u pratnji advokata, izjavio je da nije kriv za ubistvo navijača, ali je priznao da je uzeo pištolj i da je pucao. Dvije sedmice je bio u bjekstvu i skrivao se, kako ekskluzivno priznaje za Novu TV, u Hercegovini i Zagrebu.

“Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se pištolj našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime, jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj', kaže Knezović za NOVU TV.

Prije nego je pištolj vratio policajcu Draganu Vujeviću, i sam je ispalio pet hitaca ali, tvrdi, u vazduh. Na pitanje ko je pucao, odgovara da ih je bilo više.

"Pucali su svi, ima još drugih ljudi, vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam saučešće Vedranovoj porodici.  Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi neko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo”, kaže Knezović. 

Knezović priznaje i šta ga je natjeralo da, isti dan kada se predao, pobjegne iz policije:

“Predao sam se isti dan, poslije utakmice. Došao sam, bio spreman na sve. Neki izvjesni Kebo, čuo sam za njega, on je neki potpredsjednik Vlade te naše države. Došao je sa službenim autima, tjelohraniteljima, sa njim je došlo još par huligana, koje sam vidio. Imaju video zapis, vjerovatno ga je neko vidio. Ušao je, poput nekog šerifa, ili nekog age, tako da se ponašao bahato, znate kako ide i idemo, Knezović ide isto s nama, u Sarajevo. Tamo su bili i roditelji njihovi, svi su tražili neki moj linč. Onda sam se jednostavno odlučio na bijeg”, opisuje Knezović. 

Načelnik hrvatske policije Krunoslav Borovec potvrdio je kako se Knezović sam predao zagrebačkoj policiji.

"S Knezovićem se sada obavlja razgovor i sve ovisi o njegovom iskazu", rekao je za Index Borovec te je dodao kako se još ne zna kako je Knezović prešao u Hrvatsku.

Pretpostavlja se da Knezović ima hrvatsko državljanstvo zbog čega vjerovatno neće moći biti izručen u BiH.  Hrvatska i BiH rade na sporazumu kojim bi se omogućilo izručivanje bjegunaca od pravosuđa koji imaju dvojno državljanstvo.  Mostarski dnevni list u nedjelju je objavio fotografije, na kojima se vidi Knezović kako drži pištolj.

Samo nekoliko sati ranije, iz zatvora u Širokom Brijegu je pušten Dragan Vujović, policajac iz Ljubuškog za kojeg se takođe sumnja da je pucao na Puljić.

Navijači fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg" sukobili se se 5.oktobra u Širokom Brijegu, kada je ubijen Sarajlija Vedran Puljić, a oko 30 osoba je povrijeđeno.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE