• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zakon o Ustavnom sudu BiH neprihvatljiv"

Autor SRNA

Najavljeni zakon o Ustavnom sudu BiH predstavnika iz Republike Srpske nije prihvatljiv za SDA, saopšteno je iz ove stranke.

Kolegijum SDA pozvao je na današanjoj sjednici sve stranke da poštuju odluke Ustavnog suda BiH, za koje ističe da su konačne i obavezujuće.

U SDA smatraju da nije moguće isključiti strane sudije iz Ustavnog suda BiH ili promijeniti način donošenja odluka u tom sudu, a da se ne izvrše promjene u kompletnoj ustavnoj strukturi BiH u vezi sa nadležnostima raznih nivoa vlasti i načinom donošenja odluka.

"Promjene samo u Ustavnom sudu bez ostalih promjena činile bi grubo narušavanje ravnoteže uspostavljene Dejtonskim mirovnim sporazumom", ocjenjuje se u saopštenju.

Radna grupa za izradu prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH završila je tekst zakona i najavljeno je njegovo upućivanje u parlamentranu proceduru.

Predstavnici političkih partija iz Republike Srpske saglasili su se ranije da treba pripremiti zakon o Ustavnom sudu BiH iz čijeg sastava bi bili eliminisane strane sudije.

Takva odluka donesena je nakon što je Ustavni sud BiH 26. novembra utvrdio da član 3b Zakona o praznicima Republike Srpske nije u skladu sa Ustavom BiH. Osporeni član predviđa da je 9. januar - Dan Republike.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

bih

rs nema republikansko ureenje i gotovo,idemo dalje.

MONDO REPORTAŽE