• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predložen pritvor za uhapšene Srbe

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora petorici Srba koji se sumnjiče za ratni zločin na području Novog Grada.

Pritvor je predložen za Ljubana Babića (53), Ranka Balabana (56), Rajka Karlicu (47), Mirka Odžića (55) i Milenka Brčina (52) zbog optužbi za ratni zločin.

U Tužilaštvu je potvrđeno Srni da je pritvor petorici osumnjičenih predložen zbog opasnosti od njihovog uticaja na svjedoke i saučesnike, te mogućnosti prikrivanja dokaza.



Kao razlog za određivanje pritvora Tužilaštvo je navelo da bi puštanje na slobodu ovih lica izazvalo uznemirenje javnosti.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), juče su po nalogu Tužilaštva BiH, na području Novog Grada proveli opsežnu akciju u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina, tokom koje su uhapsili ovu petoricu.

U toku akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i zgrade Policijske stanice, opštine i sjedišta komunalnog preduzeća, radi pronalaska arhivskog materijala i dokaza, kao i radi otkrivanja radnji koje su činjene na prikrivanju dokaza.

Vlada Republike Srpske odlučila je da zbog protivustavnog djelovanja Sipe bude prekinuta saradnja sa ovom agencijom, te Sudom i Tužilaštvom BiH, što je podržala i Narodna skupština.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bas me cudi. Treba im pravo izreci presude

MONDO REPORTAŽE