• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marokanska princeza doputovala u Banjaluku

Princeza Maroka Lala Amina stigla je na banjalučki aerodrom u Mahovljanima, što je prvi put da je Banjaluku posjetila zvanična kraljevska delegacija.

 Marokanska princeza doputovala u Banjaluku Izvor: MONDO

Na aerodromu, gdje je njen avion sletio u 15 časova, princezu je dočekala delegacija na čelu sa Anom Trišić-Babić, zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH, s kojom je razmijenila pozdrave i poklone, pišu "Nezavisne".

Princezu je u Banjaluci u svom kabinetu primio i Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, na čiji poziv je ona i doputovala.

Nakon toga princeza, koja je aktivna u humanitarnom radu u svojoj zemlji i širom svijeta, obišla je prostorije humanitarne organizacije za pomoć ženama žrtvama rata "Duga", gdje se upoznala s njihovim trenutnim aktivnostima.

Princeza Lala Amina je rekla da je u Banjaluku došla na Radmanovićev poziv koji joj je pričao o prirodnim ljepotama BiH.

"Osim toga ja sam strastveni lovac i kada su mi rekli da je ovo divna zemlja sa divnom prirodom odlučila sam da dođem i da posjetim BiH", rekla je princeza. Ona je juče istakla da su joj prve impresije o Banjaluci da je u pitanju jako topla sredina sa srdačnim ljudima.

"Sigurno ću u BiH i Banjaluku doći ponovo, samo što ću narednog puta doći na duže kako bih imala vremena bolje se upoznati sa ovim mjestima i ljudima", rekla je ona i istakla da će se zalagati za produbljivanje odnosa između BiH i Maroka.

Trišić-Babićeva je rekla da je u zadnje tri do četiri godine BiH intenzivirala saradnju s Marokom.

"Maroko je predivna zemlja i veoma stara civilizacija, koja je slična BiH u pogledu različitosti kultura i zemlja koja ima veliko multirligijsko i multikulturalno iskustvo", rekla je Trišić-Babićeva.

Ona je istakla da će princeza obići nekoliko mjesta u okolini Banjaluke, a između ostalog predviđen je obilazak i nekoliko lovišta na prostoru RS.

S predstavnicama Udruženja "Duga" se princeza zadržala u polučasovnom razgovoru, a aktivistkinje su je upoznale sa svojim aktivnostima. Princeza je obišla i nekoliko radionica u "Dugi" gdje žene izrađuju predmete koje prodaju, a od profita finansiraju svoje aktivnosti.

Princeza Lala Amina u Banjaluci ostaje dva dana. Lala Amina je sestra pokojnog marokanskog kralja Hasana II i tetka trenutnog mladog vladara te afričke zemlje Muhameda VI. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE